Witam. mam następujący problem z zapytaniem poniżej: Chce aby po wybraniu MAX(kk.kod) pokazał mi cały wiersz zwybrabym kodem max. Niestety zwraca mi MAX(kk.kod) niestety reszta kolumn dla danego wiersza zawiera dane z innego rekordu o mniejszym kodzie. Co w tym zapytaniu jest nie tak?
(SELECT DISTINCT f.nazwa, k.nazwisko_i_imie, u.lastname, u.firstname, t.numer_zamowienia, t.data_instalacji, t.numer_pstn, t.tp_id_partnera, t.tp_id_reprezentanta, rozliczone, MAX(kk.kod)
FROM neo_1 t
INNER JOIN tab_bh b ON t.tp_id_partnera = b.idpos
INNER JOIN tab_ksa k ON k.idksa = b.idksa
INNER JOIN tbluzytkownicy u ON u.numer = t.tp_id_reprezentanta
INNER JOIN tab_firmy f ON f.id = b.idph
INNER JOIN uzytkownicy s ON s.id_ksa = b.idksa
INNER JOIN kody_stat kk ON kk.Kod_Statusu_Zam = t.status_zamowienia
were s.login='$ksa' AND produkt_glowny LIKE 'NEO%' AND rodzaj_zam_neo = 'new' AND akcja_prod='add' AND produkt LIKE 'neoiac%' AND t.Data_update - INTERVAL 1 DAY > DATE_sub(curdate(), INTERVAL 61 DAY) GROUP BY numer_zamowienia
)
UNION
(SELECT DISTINCT f.nazwa, k.nazwisko_i_imie, u.lastname, u.firstname, t.numer_zamowienia, t.data_instalacji, t.numer_pstn, t.tp_id_partnera, t.tp_id_reprezentanta, rozliczone, MAX(kk.kod)
FROM tv t INNER JOIN tab_bh b ON t.tp_id_partnera = b.idpos
INNER JOIN tab_ksa k ON k.idksa = b.idksa
INNER JOIN tbluzytkownicy u ON u.numer = t.Tp_ID_Reprez_Partnera
INNER JOIN tab_firmy f ON f.id = b.idph
INNER JOIN uzytkownicy s ON s.id_ksa = b.idksa
INNER JOIN kody_stat kk ON kk.Kod_Statusu_Zam = t.status_zamowienia
WHERE s.login='$ksa' AND rodzaj_zam_neo = 'new' AND akcja_prod='add' AND produkt LIKE 'neoiac%' AND t.Data_update - INTERVAL 1 DAY > DATE_sub(curdate(), INTERVAL 61 DAY) GROUP BY numer_zamowienia)
ORDER BY STATUS