Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Post na humorze
Forum PHP.pl > Inne > Opinie, ogłoszenia, pytania > Forum
Cysiaczek
@Puciek
Pisz paszkwil, dawno nie publikowałeś, a mamy sezon ogórkowy ;]
Skoro ~itsme jako moderator usunął, to miał jakiś powód i nie zrobił tego po to, abyś Ty dodał ponownie.
Moderatorzy forum podejmują decyzje samodzielnie, nie muszą się z nich tłumaczyć. Nalezy je szanować, choć nie trzeba się z nimi zgadzać. Właściwa droga postępowania to złożenie reklamacji do ~itsme, w ostateczności do mnie. W ostatecznej ostateczności do Zarządu Php.pl, który może podjąć decyzję i nakazać mi to czy tamto.

+10 do poziomu ostrzeżeń za świadome i celowe zignorowanie moderatora i za
Cytat
(...)przed kolejna moderacja wskaz mi punkt w regulaminie ktory zlamalem

III. Prawa i obowiązki, Pkt 3 ppkt. n

@jaco
Cytat
To czemu nie brechtać tylko kasować śmieszny obrazek? winksmiley.jpg

Dodam tylko, że zwróciłem Athlanowi na ten wynik uwagę i jak zwykle skasował mój komentarz...

&&

@cichy
Cytat
Gdyby akceptował komentarze u siebie, to można by sie troche pośmiać i po krzyku. Ale taka reakcja.... rzal i bul!

withstupidsmiley.gif

Co ma forum.php.pl do tego, że wam Athlan komciów nie zaakceptował?
!noticed, posty usuwam

Btw, prosze nie dystuktować w Humorze na ten temat. Mój post ma być tutaj ostatnim w tej sprawie.

Prywatnie. Może to i zabawne, nieszkodliwe, ale mam ten komfort, że wiem jaka atmosfera panuje w tej kwestii na # i
wiem, że jest to ciąg dalszy serialu "mamy ofiarę, poznęcajmy się" i tak właśnie -negatywnie - można to odbierać.
Puciek
Oczywiscie ze odpowiem, jezeli ktos wchodzi ze mna w przepychanke i liczy ze mu nie przy[wale] to niech lepiej sobie od razu odpusci. Zwlaszcza jezeli gada glupoty.

Pkt 3, 3, n
Cytat(Regulamin)
Moderatorzy nie mają obowiązku publicznego informowania o zastosowaniu sankcji ani tłumaczenia się z podjętych działań, powinni jednak odpowiadać na prywatne wiadomości wysyłane do nich w sprawach dotyczących ich działań na forum.
Rozumiem ze zlamalem ten punkt, jest w nim jasno zapisane "uzytkownik nie ma prawa komentowac decyzji moderatora ani wniesc publicznego zapytania o uzasadnienie"... Hmm chyba jednak nie. Moze szanowny pan cysiatron nauczy sie czytac na co sie powoluje ? Nadal domagam sie wskazania ktory punkt regulaminu zlamalem za pierwszym oraz drugim razem, moze byc na priv, pozwole wam na to.

Prosze o dolozenie kolejnych +90% warninga za bezczelna odpowiedz w temacie "bez dyskusji" oraz publiczne nazwanie admina idiota oraz debilem. Powiem tylko ze odpowiadanie na dyskusje i konczenie "koniec dyskusji" to dziecinada, nalezalo otworzyc nowy temat skoro humor od tego nie jest.
Cysiaczek
1. Nie mam obowiązku tłumaczyć się publicznie w tej sprawie
2. Wydzieliłem do osobnego wątku
3.
Cytat
uzytkownik nie ma prawa komentowac decyzji moderatora ani wniesc publicznego zapytania o uzasadnienie

Proponuje ponowną lekturę tego punktu, który wskazałem i wyciągnięcie wniosków.

4.
Cytat
(...)nalezalo otworzyc nowy temat skoro humor od tego nie jest.

I znów usprawiedliwiasz swoje postępowanie pomijając zwyczaje i regulamin forum, tym razem poprzez wskazanie, co ja mam zrobić.

Pozdrawiam
Puciek
Cytat(Cysiaczek @ 3.07.2009, 22:36:09 ) *
1. Nie mam obowiązku tłumaczyć się publicznie w tej sprawie
W takim razie nie nalezalo publicznie oczerniac innej osoby tylko usunac postaw i napisac wyjasnienei do mnie na priv. Jezeli zaczynasz na public to na public skonczysz.

Proponuje ponowną lekturę tego punktu, który wskazałem i wyciągnięcie wniosków.

3/3/n wskazany przez ciebie, dla odmiany w formie obrazkowej aby ulatwic zrozumienie

I znów usprawiedliwiasz swoje postępowanie pomijając zwyczaje i regulamin forum, tym razem poprzez wskazanie, co ja mam zrobić.
Oczywiscie ze tak, tak samo publicznie wyraze moje niezadowolenie z tego jak postepuje KTOKOLWIEK (niezaleznie od szczebla) jezli jest ono przejawem glupoty.

A twój cytat:
Cytat("Cholewa wie skad")
uzytkownik nie ma prawa komentowac decyzji moderatora ani wniesc publicznego zapytania o uzasadnienie
nie znajduje sie w regulaminie. Proszę podać źródło cytowania.

Myslalem zeby zrobic piekny wysmiewczy post z cysiatrona po tym jak to gadal na ircu wykazujac calkowity brak znajomosci regulaminu, ale ogranicze sie do kilku prostych faktow a dla osob zainteresowanych cysiatronwa niezbita logika moge udostepnic log z irca.

1. It'sme wydytowal moj obrazek bo znajduje go "jakimstam" poniewaz nabijamy sie z Athlana I Wielkiego, jestem 100% pewny ze gdyby bylby to jakikolwiek inny koles X Y, obrazek by zostal jako smieszny i za 30 minut humor mialby kolejne 2 strony a fotka przepadla w zapomnienie. Nie naruszal on regulaminu, nie otrzymalem informacji ktory punkt zlamalem (a to powinno sie stac zgodnie z regulaminem - 1/4/a).
2. Odpowiedzialem piszac gdzie mam takie kumoterstwo, jezeli ktos nie umie zniesc zartow z wlasnego bledu, to proponuje zrobic mount /dev/tree za wczasu i oszczedzic sobie problemow. Zazadalem w odpowiedzi podania punktu regulaminu ktory zlamalem (ktory powinien byl byc podany odrazu) i za to otrzymalem ostrzezenie o tresci: "Zignorowanie i próba "ustawiania" moderatora.". Nie wiem do konca czym "ustawianie" moderatora ma byc, ale z tego co patrzalem to nic nie zabrania lobbowania w swojej sprawie, w regulaminie stoi wrecz przeciwnie.
3. Cysiek wykrecal sie milion razy, najpierw wmawial mi nieistniejaca zasade regulaminu ktora to niby zlamalem (ktora zreszta ja stworzylem ironizujac w moim poscie odpowiedzi ironizujac jakobym zlamal 3/3/n [ktorego nie da sie zlamac]).
4. Moje proby rozwiazania tego na poziomie cysiatron<->ja + kilka osob na ircu spelzly na niczym, oczyiwscie on ma racje, wladze absolutna chociaz regulamin mowi jasne za co komu ile i nic nie mowi o wspomnianym "zdrowym rozsadku" albo "bo tak sie robi w 99% przypadkow".

Zaznaczajac powyzsze, wnosze o usuniecie mojego ostrzezenia z racji na to ze nie zlamalem regulaminu, a juz napewno nie w sposob opisany w ostrzezeniu. Zostawienie go bedzie rownoznaczne z tym ze regulamin nic nie znaczy i rownie dobrze mozna go wywalic poniewaz nie jest przestrzegany przez moderatorow/administratorow.

Zarazem moja drobna sugestia to remodeling regulaminu do systemu totalitarnego na przyszle wypadki, na szczescie prawo nie dziala wstecz i nie moge dostac warna "bo tak".
wookieb
Wiec podaj tutaj jeszcze raz link do obrazka to uzytkownicy beda mogli ocenic skalę problemu.
itsme
ok napiszę
Puciek uznałem Twój obrazek za mało stosowny i mało smaczny. Choć śmieszny. Nie mniej tworzymy społeczeństwo i nie chcę aby w tym społeczeństwie znęcano się nad userem bo napisał coś za co inni mogliby się wstydzić.

Czy postąpiłem słusznie nie wiem - scanner zwrócił mi uwagę powiedział że przesadziłem. Jeżeli popełniłem błąd to go naprawie. Wystarczy napisać na PW.

CO nie zmienia faktu że Ty tego poprostu nie zrobiłeś a swój post zmieniłem tym samym olewając moderatora decyzję.
Zachowujmy się jak rozumni ludzie masz problem napisz mi na PW a nie szalejesz jakby Ci lizaka zabrano.

i nie mniej pretensji do cysiaczka postepuje słusznie gdyż zmieniasz decyzje moderatora bez uzgodnienia tego z nim - droga dojścia do kompromisu nie zaczyna się od JA MAM ZAWSZE RACJĘ I NIE MUSZĘ TEGO UZGADNIAĆ.

Jest Administracja są moderatorzy i opiekunowie - nie ma anarchii zatem przemyśl swoje postępowanie napisz mi na PW dlaczego mam zmienić zdanie ale Ty napisz bo to Twój temat chyba że to jest poniżej Twojej godności ...

Tyle w temacie ...
erix
A mnie dziwi jedno - czemu tak bijecie pianę o tak naprawdę bzdet - każdemu przecież zdarzają się literówki/pomyłki; zamiast się śmiać z tego, to robicie burzę w szklance wody...

Że ~Puciek za często pokazuje to gorsze oblicze, to inna sprawa, ale IMO trochę z igły widły...
itsme
hmm ale z czego robimy widły ? bo nie rozumiem względem czego mam brać Twoją wypowiedź ?
CYś robi bo dał warna puciek robi po edytowal posta czy ja robie usuwając grafike ?
erix
No w ogóle z początkiem tej "afery", tzn. z demotywatorem...
itsme
kurde albo mam przegrzanie szarych komorek albo ich brak ale ja nadal nie rozumiem ...

plisss mozesz jasniej ... moze pelnymi zdaniami :-)
erix
Że potraktowaliście ten demotywator co najmniej tak, jakby to było gorsze niż zabójstwo...

Jak dalej nie rozumiesz, idź na kawę. tongue.gif
Cysiaczek
Ja jestem winny, za co przepraszam użytkowników. Dałem się wciągnąć w dyskusję z kimś, kto po pierwsze wykazuje złą wolę, a po drugie uczy ojca dzieci robić.
Z mojej strony to wszystko w tej sprawie, warn zostaje, zasłużony.

Pozdrawiam
wookieb
A my (czyt. Użytkownicy) do cholery ale wiemy o jaki zasrany obrazek chodzi! Pokażcie go znowu to będziemy mogli ocenić o co chodzi. Bo narazie wygląda to jak kolejna idiotyczna sprawa która musi być rozwiązana na forum bo dotyczy "tych wyżej". Jak tak to załatwiajcie to sobie na pw.
hwao
Proponuje otworzyć nowe forum, "Dyskusje o Pucku" biggrin.gif Ostatnio obradza nam w takie tematy winksmiley.jpg
Cysiaczek
@wookieb - obrazek jest naprawdę nieistotny w tej sprawie - ot kolejna akcja moderatorska. Na podstawie tego obrazka, moim zdaniem, nic nie wywnioskujesz smile.gif
Puciek
Przepraszam za pozna odpowiedz ale bylem zajety rabowaniem, gwalceniem oraz odprawianiem czarnej mszy.

I lecimy od dolu, z racji na prozby zalaczam ten obrzydliwy i w koszmarnym guscie obrazek.
Cysiatron, akurat twoja decyzja jest tutaj zaskarzona wiec twoje zdanie czy zostaje czy nie jest hwaa warte. Ty z kolei w dalszym ciagu nie wskazales mi ktory punkt regulaminu zlamalem, chociaz wymaga tego od ciebie regulamin (ktory kazdy musi tak samo przestrzegac, od usera po swieta marie, od wczoraj nie dziwice).

It'sme, nie bede sie powtarzal, napisalem dlaczego olalem decyzje moderatora (zreszta sam przyznales ze wlasnie chodzi o to ze jest to konmkretnie Athlan XV Zwersjonowany) i skoro nie ma anarchi, to prosze mi wskazac KTORY punkt regulaminu w ktorymkolwiek momencie mojego dzialania zlamalem. Bo takie usuwanie postow i wklejanie warnow "bo tak", to jest wlasnie anarchia.
wookieb
Dobrze, może nie chodzi do końca o ten obrazek ale od niego właśnie się zaczęło. Też uważam, że Puciek czasem przesadza ale wywalenie takiego obrazka?
Ma racje, gdyby to dotyczyło zwykłego usera to nie byłoby żadnej afery. Obrazek dobry, ośmiesza ludzki błąd (któż ich nie popełnia), zdarza się ale to tylko HUMOR. Dlatego, więc popieram zdanie erix'a i uważam, że ten najzwyklejszy na świecie obrazek jest śmieszny i wszystko jest OK.

Dlatego sprawa rzeczywiście jest przesadzona. Choć nastąpiła między wami wymiana zdań, ale czy nie była ona słuszna? Puciek broni swoich racji i w tej sprawie jestem po jego stronie. I darujcie już sobie te kłótnie o taką błachostkę.
phpion
Hehehe dobre dobre, mi się obrazek podoba. Nie widzę w nim nic obrażającego. Do tego nieskładniowe zdanie (wiem, literówka) z "ABOUT ME", które do tej pory nie zostało przez autora poprawione. O co taka afera? Szczerze mówiąc to sądziłem, iż na tej fotce zobaczę kolegę Athlana z penisem w ustach czy wysmarowanego kupą - wtedy byłoby się o co rzucać, byłoby to chamskie i niestosowne. No ale taki żarcik? No panowie, trochę dystansu... Również jestem zdania, że przesadziliście - ale to tylko moje skromne zdanie.

PS: swoją drogą to aż się dziwię, że autor rozważań (Athlan) nie spotkał się z funkjcą IFNULL, która w tym miejscu byłaby bardziej stosowna... manual nie gryzie winksmiley.jpg
skowron-line
Ja również nie uważam aby obrazek był niesmaczny, czy @Athlan poczuł się urażony questionmark.gif czy zgłosił się do moda z prośbą o usunięcie zdjęcia jeżeli nie to nie powinno się go usuwać.
@Puciek wskazał mu błąd na blogu a że zrobił to w sposób taki nie inny.
wookieb
Cytat(skowron-line @ 5.07.2009, 19:03:41 ) *
@Athlan poczuł się urażony questionmark.gif

Urażony mógłby się czuć tylko prawdziwy snob, którego nawet 100 lasek z playboya nie zadowoli, więc nie sądze.

Trzeba tu bezsprzecznie przyznać, że ostrzeżenie powinno być usunięte a post przywrócony i po sprawie.
erix
Ludzie, nie macie innego tematu do rozważań, tylko to, czy demotywator był śmieszny, czy nie?

Nie zostało Wam jeszcze jakieś piwo do obalenia w ten weekend, tylko babracie się z jakimś obrazkiem czyjejś literówki...?
itsme
Cytat(Puciek @ 5.07.2009, 11:44:58 ) *
Przepraszam za pozna odpowiedz ale bylem zajety rabowaniem, gwalceniem oraz odprawianiem czarnej mszy.

I lecimy od dolu, z racji na prozby zalaczam ten obrzydliwy i w koszmarnym guscie obrazek.
Cysiatron, akurat twoja decyzja jest tutaj zaskarzona wiec twoje zdanie czy zostaje czy nie jest hwaa warte. Ty z kolei w dalszym ciagu nie wskazales mi ktory punkt regulaminu zlamalem, chociaz wymaga tego od ciebie regulamin (ktory kazdy musi tak samo przestrzegac, od usera po swieta marie, od wczoraj nie dziwice).

It'sme, nie bede sie powtarzal, napisalem dlaczego olalem decyzje moderatora (zreszta sam przyznales ze wlasnie chodzi o to ze jest to konmkretnie Athlan XV Zwersjonowany) i skoro nie ma anarchi, to prosze mi wskazac KTORY punkt regulaminu w ktorymkolwiek momencie mojego dzialania zlamalem. Bo takie usuwanie postow i wklejanie warnow "bo tak", to jest wlasnie anarchia.

po pierwsze nie cysiatron a cysiaczek (sznuj rozmowce swego mozesz trafic gorszego).
Po drugie jak sam przyznales olales decyzje moderatora a cysiaczek nie bedzie analizowal dlaczego olales i dostales warna ... koniec kropka - jezeli Twoje szare komorki podczas czarnych mszy nie potrafia objac tego to juz Twoj problem
po trzecie zbyt pochopnie potraktowalem Twojego posta - wystarczylo zwykle PW ale nie ... z Twojej strony zawsze problemy ....
Po czwarte zamykam temat bo szkoda mi czasu na takie pierdoly ....
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.