Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]Problemy z sesją
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
dark_root
Mam taki kod
  1. <?php
  2.    if(isset($_SESSION['rejestracja'])) // 2
  3.    {
  4.    echo "<a href='wyloguj.php'>wyloguj</a>";
  5.    }
  6. ?>

Pomimo tego, iż sesja wygasła, nadal wyskakuje odnośnik do wylogowywania. Czy może mieć to związek z tym, iż pomimo wygaśnięcia sesji w przeglądarce zostało PHPSESSID?
Jeżeli nie to z czym się to wiąże?
piotrooo89
zawsze można użyć session_destroy" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual.
dark_root
  1. <?
  2.  
  3. if(isset($_SESSION['rejestracja'])) // 2
  4.    {    
  5. setcookie("login", "",time() - 3600);
  6. header("Location: index.php");
  7. }
  8.    else
  9.    {
  10.    header("Location: register.php");
  11.    }
  12. ?>

To jest mój kod wylogowywania, dlaczego mimo wszystko w przeglądarcer zostaje PHPSESSID?
zeulus
Spróbuj usunąć $_SESSION za pomocą unset()
Dodatkowo możesz jeszcze wygenerować nowy session id za pomocą session_regenerate_id" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual
erix
Cytat
Spróbuj usunąć $_SESSION za pomocą unset()

A zerkałeś do manuala, co piszą na ten temat? Tak się NIE ROBI.

1. <?php
  2. $_SESSION = array();
  3. ?>

Cytat
To jest mój kod wylogowywania, dlaczego mimo wszystko w przeglądarcer zostaje PHPSESSID?

session_set_cookie_params" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual i ustaw tam czas, ale to chyba nie przejdzie. Lepiej:
  1. <?php
  2. setcookie(session_name(), $_COOKIE[session_name()], time()-360000);
  3. ?>

PS:
Cytat
Cookies must be deleted with the same parameters as they were set with. If the value argument is an empty string, or FALSE, and all other arguments match a previous call to setcookie, then the cookie with the specified name will be deleted from the remote client.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.