Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Zend Optimizer
Forum PHP.pl > Forum > PHP > Pro > Archiwum Pro
Azazel
Witajcie, mam nadzieje ze temat kwalifikuje sie do tego dzialu:)

Moje pytanie brzmi : czy macie doswiadczenia z uzywaniem plikow "przemielonych" przez Encodera lub inne podobne narzedzia?

Dokładnie chodzi mi o to jak statystycznie wyglada sprawa instalowania przez firmy udostepniajace komercyjne konta z php Zend Optimizer'a.
Czy mozna raczej sie spodziewac ze Optimizer bedzie zainstalowany czy raczej na to nie liczyc:)

Doszlo po prostu do tego ze chce uzyc Encodera, ale wiadomo ze bez Optimizer'a na serwerze po prostu sprawa sie rypie.

Prosze o jakies wypowiedzi obrazujace nasza netową rzeczywistość.
Z góry dziękuję:)
dragossani
Z moich obserwacji wynika, że bardzo niewiele firm hostingowych przywiązuje wagę do Zend Optimizer'a. Po prostu grupa klientów używających Zend Encoder'a jest tak nikła, że nikt sobie tym głowy nie zawraca. Nie ma się czemu dziwić: przy aktualnym kursie dolara Zend Encoder kosztuje 11142 PLN. Skoro stać Cię na taki wydatek to możesz skorzystać z oferty hostingu tutaj: http://www.interalfa.pl/aktualnosci.html#web
Azazel
Dzieki za odpowiedz, co do tego czy mnie stac na ZendEncodera to niestety na razie nie,
ale zakladalem ze podobne narzedzia beda wymagaly do uruchomienia plikow wlasnie ZendOptimizera
- moze to byl moj blad, moze nie... bede musial to jeszcze dokladniej sprawdzic :?

Jeśli znasz jakąś słuszna drogę w tym kierunku, czego używać , czego szukac, to prosze nakieruj mnie 8)

Z gory dziekuje.

ps.
temat poruszylem tez w wymarłym 8) już chyba topicu "Czy jest darmowy odpowiednik ZendEncoder'a ?"
Officerrr
http://www.php-accelerator.co.uk/
itsme
Cytat
Z moich obserwacji wynika, że bardzo niewiele firm hostingowych przywiązuje wagę do Zend Optimizer'a. Po prostu grupa klientów używających Zend Encoder'a jest tak nikła, że nikt sobie tym głowy nie zawraca. Nie ma się czemu dziwić: przy aktualnym kursie dolara Zend Encoder kosztuje 11142 PLN. Skoro stać Cię na taki wydatek to możesz skorzystać z oferty hostingu tutaj: http://www.interalfa.pl/aktualnosci.html#web

ciekawa oferta smile.gif
Szymon
Witam,

Ja mam licencjonowanego Zend Encodera,
używam go, sprzedaję aplikacje php
optymalizowane Zend Encoderem.

Co do obecności Zenda na polskich serwerach,
ludzie nawet nie wiedzą co to jest biggrin.gif

Instalując skrypty zoptymalizowane Zendem,
niejednokrotnie musiałem przekonywać adminów,
żeby zainstalowali Zend Optimizer.

Z tym nie ma problemu - odmówiono mi jeden raz.
Firma nazywa się Home.pl biggrin.gif

Oni Zenda nie mają i mieć nie będą - nie chcą, albo nie mogą,
admin mówi, że na ich platformę nie ma Zenda.

Generalnie każda szanująca się firma instaluje Optimizer,
więc nie ma problemów, mój dostawca serwera dedykowanego
miał Zenda zainstalowanego (Kei.pl)

Gdyby ktoś chciał skorzystać z kodowania źródla Zendem,
służę pomocą - oczywiście za drobną opłatą biggrin.gif
Niezależnie od wielkości skryptu.
kurtz
Hej
Cytat
Z tym nie ma problemu - odmówiono mi jeden raz.
Firma nazywa się Home.pl  :D  

Oni Zenda nie mają i mieć nie będą - nie chcą, albo nie mogą,
admin mówi, że na ich platformę nie ma Zenda.
home.pl korzysta z wlasnego oprogramowania do optymalizacji skryptow php. Moim zdaniem lepszego ;)

Cytat
Generalnie każda szanująca się firma instaluje Optimizer,
trzeba jednak uwazac... np neo.pl jest zwiazany z ionCube - a phpaccelrator z tego co pamietam nie moze wspoldzialac z zend'owym odpowiednikiem.

Cytat
Gdyby ktoś chciał skorzystać z kodowania źródla Zendem,
służę pomocą - oczywiście za drobną opłatą  :D  
Niezależnie od wielkości skryptu.
:)
http://www.ioncube.com/online_encoder.php - 0.5 $ za kodowanie pliku; to kolo 2 zł

ps
mmcache jest loaderem, optimizerem i encoderem. jest bezplatny.

Pozdrawiam
maras
[quote="kurtz"]Hej[quote]
[/quote]

Ale cos nie chce wspolpracowac z FastCGI i Zeus Web Server sad.gif
a1internet
Cytat
Cytat

Ale cos nie chce wspolpracowac z FastCGI i Zeus Web Server sad.gif

Za to php Accelerator działa w tym zestawie całkiem nieźle smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.