Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Ostrzeżenie, wyjasnienie sprawy a właściwie jej brak
Forum PHP.pl > Inne > Opinie, ogłoszenia, pytania > Forum
wookieb
Swego czasu była zagorzała dyskusja na temat postu, który został zdjęty przez moderatorów Temat: Post_na_humorze

Według ogólnej opinii, post został usunięty niesłusznie lecz nie został on przywrócony. Z racji tego dodałem owy obrazek na humorze ponownie.

Przy próbach otrzymania informacji na temat autora owego obrazka ("podejrzenie" Pućka) otrzymałem ostrzeżenie od moderatora za łamania praw autorskich. Ale przepraszam bardzo. W którym momencie złamałem prawa autorskie?
1) Nie otrzymałem od moderatora informacji na pw o tym, że jest to obrazek chroniony i prawdopodobnym autorem jest puciek (vel hwao's best friend - co mnie gówno obchodzi)
2) Nie złamałem prawa autorskiego (nie podałem się za autora obrazka)
3) Przy próbie otrzymania informacji od Pućka na temat jego domniemanego autorstwa nie dostałem od niego ŻADNEJ odpowiedzi

Sprawę zgłosiłem do @Scannera na co mi odpisał, że sprawą się zajmie.
Po dwóch dniach ostrzeżenie zostało... "zmniejszone" następującym komentarzem "Swoje już odczekane".

Nosz k.... kim jest tutaj jest moderator? Jak ktoś jest dzieckiem i liże dupe kumplowi to niech to robi w jego zaciszu i nawzajem sobie liżą a nie będzie kozaczyć bogu ducha winnym userom. Jak ktoś nie ma kompetencji do sprawowania części władzy to niech wraca do piaskownicy i tam kozaczy swoją "potęgą".

W celu dalszego wyjaśnienia sprawy skontaktowałem się ponownie ze @scannerem aby dowiedzieć się jak sprawa została rozstrzygnięta. Napisałem pw 2009.07.08 i do tej pory nie otrzymałem ŻADNEJ odpowiedzi nawet drobnej zasranej informacji z serii "pracujemy nad tym". Co to ma być? Nie po piszę do zarządu abym znowu został olany. No ale po co odpisać do "plebsu" w końcu to zarząd.

Doskonale rozumiem, że ktoś jest zajęty, ma rodzinę, nie ma czasu to wtedy sprawę przekazuje się innej osobie, albo odpisuje się właśnie w krótki sposób z prośbą o czas. Ale tutaj NIC takiego nie miało miejsca.

Przeprosin od hwao również nie dostałem. Bo po co przepraszać "plebs" jak się jest moderatorem. Jak ktoś spier.... sprawę to niech to naprawi porządnie a nie w takim żałosnym stylu, co w dodatku nie jest rozwiązaniem problemu.

I co jak teraz będe zmieniał prace mój przyszły pracodawca przyjdzie na forum i zobaczy, że "łamałem prawa autorskie"? Może dla kogoś to nic ale jak dostałem ostrzeżenie niesłusznie to POWINNO BYĆ ONO USUNIĘTE, albo jak w przypadku niektórych ostrzeżen wyżej jest informacja w stylu "W ŚWIETLE NOWYCH FAKTÓW ZDEJMUJĘ OSTRZEŻENIE".

Nie będę się zwracał do hwao w tej sprawie bo przy kolejnym machu jęzorem na dupie kolegi dostanę ostrzeżenie "Próba ustawienia moderatora", dlatego zgłosiłem tą sprawę do zarządu, aby oni swoim "fachowym" sposobem rozwiązali sprawę. Widać na ani "przepraszam", ani "pocałuj mnie w dupę" ich nie stać. Jeżeli tak traktujecie swoich klientów jak użytkowników forum no to tylko wyrazy współczucia dla nich.

Dlatego się pytam. CO TO K.... JEST? Nie po to wypracowuję sobie dobre zdanie na forum i w internecie aby jakiś dzieciak z podstawówki przyszedł i robił takie cyrki.
nospor
Cytat
Napisałem pw 2009.07.08 i do tej pory nie otrzymałem ŻADNEJ odpowiedzi nawet drobnej zasranej informacji z serii "pracujemy nad tym".
Najzwyklej w swiecie scanner moze byc na urlopie, mamy wkoncu wakacje. Sam dopiero co wrocilem z dwutygodniowego urlopu. Jakbys do mnie wyslal takie PW to bym tez dluuuuugo nie odpowiedzial winksmiley.jpg

Ale ogolnie rozumiem twoje poddenerwowanie. Sprawa rozpatrzona pozytywnie dla Ciebie nie powinna mieć kwitka:
"Swoje juz oddczekane"
ale jak sam napisales
"W swietle nowych faktow...."
Sam taką formę stosuję. Jak sie pomyle to nie widze powodu dla ktorego mam tego nie przyznac przy zdejmowaniu ostrzezenia.

ps: hwao juz podstawowke ma za sobą. Zdenerwowanie zdenerwowaniem, ale wypij szklankę wody zanim znowu zaczniesz pisac
wookieb
Cytat(nospor @ 15.07.2009, 09:25:02 ) *
Najzwyklej w swiecie scanner moze byc na urlopie, mamy wkoncu wakacje.

Scanner: Ostatnio widziany: Wczoraj, 14:43, jest codziennie. Ale nawet gdyby był na urlopie to się pisze przed załatwieniem, sprawy, że jadę na urlop. Załatwię po powrocie, albo przekaze komu innomu. Ja nie będę pisał do innych członków zarządu bo nie chcę wprowadzać bałaganu.
nospor
Cytat
. Ale nawet gdyby był na urlopie to się pisze przed załatwieniem, sprawy, że jadę na urlop. Załatwię po powrocie, albo przekaze komu innomu.

1) Ale przed rzekomym urlopem scanner sprawe zalatwil.
2) hwao zdjal ostrzezenie.
3) scanner pojechal na urlop bo sprawa juz zalatwiona
4) ty walisz do scannera, ktory jest na urlopie, ze nie podoba ci sie tekst przy zdjeciu warna. No ale scanner juz jest na urlopie i nie moze ci napisac ze przekaze sprawe komus innemu, bo tego nie przeczytal

To oczywiscie opis teoretyczny. NIe wiem jak jest, nie wiem czy scanner jest na urlopie, czy czyta PW czy nie. To juz on napisze jak sie pojawi, teraz nie ma co gdybac smile.gif
skowron-line
Z jednej strony biorę stronę @wookieb i jeżeli nie złamał praw autorskich to "Swoje już odczekane" nic nie mówi niewiadomo jak sprawa została załatwiona, według mnie to ostrzeżenie powinno być najnormalniej w świecie usunięte.

Ale z drugiej strony
Cytat
I co jak teraz będe zmieniał prace mój przyszły pracodawca przyjdzie na forum i zobaczy, że "łamałem prawa autorskie"?

Co pomyśli twoj pracodawca jak zobaczy
Cytat
webdice Ostrzeżony 15.10.2008, 11:32:18
Dodano do poziomu ostrzeżenia Kolejny raz obraża użytkowników pomimo upomnień. Moderacja postów na dwa tygodnie.
mike Ostrzeżony 15.10.2008, 09:34:57
Dodano do poziomu ostrzeżenia Kolejny raz obrażanie innych.
"Burak" w kierunku innej osoboy to nie jest słowo które jest tu mile widziane.
webdice Ostrzeżony 9.10.2008, 14:47:59
Dodano do poziomu ostrzeżenia Obrażanie użytkowników.

Że nie będziesz się dogadywał ze współpracownikami.
No ale nie o to chodzi.
wookieb
Łamanie prawa a zdenerwowanie na ciemnotę ludzką to 2 rózne sprawy.
skowron-line
Cytat(wookieb @ 15.07.2009, 08:06:53 ) *

Wiadomo.

Ja w pełni popieram twój "protest" i rozumiem zdenerwowanie, bo ze zwykłego usera można się nabijać ale jak dzieje się to w przypadku moda i to już można mieć nieprzyjemności jak Puciek i ty.

Edit:
Tylko tak jak napisał nospor pochamuj się trochę i teksty w stylu "liżą sobie dupy" wykrzycz do monitora a nie wpisuj na forum bo tak nic nie załatwisz tylko zniechecisz do siebie ludzi.
nospor
Cytat
według mnie to ostrzeżenie powinno być najnormalniej w świecie usunięte
IPB nie daje takiej mozliwosci. Mozna jedynie zdjąc poziom ostrzezenia z odpowiednim komentarzem.
wookieb
Cytat(skowron-line @ 15.07.2009, 10:10:21 ) *
Tylko tak jak napisał nospor pochamuj się trochę i teksty w stylu "liżą sobie dupy" wykrzycz do monitora a nie wpisuj na forum bo tak nic nie załatwisz tylko zniechecisz do siebie ludzi.

Nie. Niech wszyscy wiedzą co było głównym przyczyną za którą otrzymałem ostrzeżenie. Nie obchodzi mnie czy są ta najbliżsi kumple z lat niemowlęcych. Sprawę załatwia się kompetentnie a nie sugerować się "kumplami". Gdyby to nie chodziło o PRAWDOPODOBIEŃSTWO autorstwa Pućka tylko np ciebie to na pewno nie byłoby takiej sytuacji.
skowron-line
Cytat(nospor @ 15.07.2009, 08:15:44 ) *
IPB nie daje takiej mozliwosci. Mozna jedynie zdjąc poziom ostrzezenia z odpowiednim komentarzem.

No ale nie powiesz mi że ręcznie nie możecie tego na poziomie bazy usunąć.
nospor
Recznie na poziomie bazy mozna, ale moderator nie ma dostepu do bazy. Moderator powinien zdjac poziom ostrzezenia z komentarzem:
"w swietle nowych faktow...."
scanner
Ale jaki urlop?
Nie jestem na żadnym urlopie, zapierdalam po 20h na dobę - nie miałem na chwilę obecną jeszcze porozmawiać z zainteresowanymi w tej sprawie.

Nie mam zwyczaju zrzucać na innych spraw, które zostały skierowane do mnie.
Wystarczy się uzbroić w podstawą cechę, jaką jest cierpliwość.

Nie martw się wookieb, nie zapomniałem, nie olałem, nie zamiotłem pod dywan.
Temat zamykam, a wookie moze się spokojnie spodziewać, że do piątku jego reklamacja będzie rozpatrzona i uzyska moją odpowiedź na piśmie (PW).
Cysiaczek
@wookieb - informujesz ~scannera, ok, ale takie rzeczy zgłaszać powinieneś do mnie, ewentualnie do ~kwiateusza.
itsme
skoro zarząd został wyciągnięty to i zarząd odpowie:
1. + 10% warn dla autora tematu za wulgarny i niski poziom dyskusji
2. forum to nie helpdesk ani czat zatem wszystkim sie zajmujemy w czasie odpowiednim
3. masz prawo być zbulwersowanym na brak odpowiedzi ale to że scanner był tutaj nie oznaczało że wszedł tylko po to aby oddczytać od Ciebie PW zająć się sprawą wszedł bo miał ochotę podyskutować i nie ma obowiązku odpowiadać Tobie na PW w ciągu 48h
4. co do praw autorskich - masz dziwną argumentację typu: przecież nie pisałem że ja zrobiłem ten obrazek .... a jeżeli publikujesz film w sieci który właśnie wchodzi do kin to nie łamiesz prawa bo nie napisałeś że Ty to nakręciłeś ... chcesz rozmowy na argumenty używaj argumentów
5. jeżeli jesteś zdenerwowany to napisz posta w notepadzie i przeczytaj go za kilka godzin ... dostosuj do obowiązujących zasad i wtedy go upublicznij bo przyszły pracodawca przeczyta to co napisałeś i wnioski wyciągnie (chociażby o tym że piszesz K... i co sądzisz że ulgaryzmu nie używasz ? )

zatem proponuję uspokoić się i napisać w czym problem bo po przeczytaniu Twojego psota nie wiem o co Ci chodzi - wypowiedź chaotyczna wielowątkowa i bez zakończenia ...

określ problem zadaj pytanie i wtedy będzie o czym rozmawiać
wookieb
Cytat(itsme @ 15.07.2009, 10:36:16 ) *
2. forum to nie helpdesk ani czat zatem wszystkim sie zajmujemy w czasie odpowiednim

Co również oznacza, ze sprawą można się zająć po roku? W takim razie w regulaminie powinna być informacja w jakim czasie reklamacja zostanie rozwiązana (wiem, że to brzmi śmiesznie ale termin "w odpowidenim czasie" jest baardzo względny)
3. masz prawo być zbulwersowanym na brak odpowiedzi ale to że scanner był tutaj nie oznaczało że wszedł tylko po to aby oddczytać od Ciebie PW zająć się sprawą wszedł bo miał ochotę podyskutować i nie ma obowiązku odpowiadać Tobie na PW w ciągu 48h

Oczywiście i to doskonale rozumiem, ale krótką informację jak chociażby 2 posty wyżej wypadałoby napisać.
4. co do praw autorskich - masz dziwną argumentację typu: przecież nie pisałem że ja zrobiłem ten obrazek .... a jeżeli publikujesz film w sieci który właśnie wchodzi do kin to nie łamiesz prawa bo nie napisałeś że Ty to nakręciłeś ... chcesz rozmowy na argumenty używaj argumentów

Film zawsze ma informację, że jest chroniony prawem autorskim oraz że jego rozpowszechnianie jest karane.
Owy obrazek nie stał nawet koło takiego przypisu. Gdybym dostał informację, że ktoś sobie nie życzy rozpowszechniania takiego obrazka niezwłocznie bym je usunął. (zgłosił do moderatora o usunięcie bo teraz nie można edytoawć po 24h od daty publikachi)
5. jeżeli jesteś zdenerwowany to napisz posta w notepadzie i przeczytaj go za kilka godzin ... dostosuj do obowiązujących zasad i wtedy go upublicznij bo przyszły pracodawca przeczyta to co napisałeś i wnioski wyciągnie

Pisałem go od paru dni i uważam, że jest to sposób na tyle łagodny jak i dosadny aby zwrócić uwage na problem.

(chociażby o tym że piszesz K... i co sądzisz że wulgaryzmu nie używasz ? )

Uzywanie wulgaryzmów jest na forum karane. jednakże moderatorzy czasem poprawiają "kurwa" na "ku*wa". Więc jak to traktować? (wiem czepiam się)

określ problem zadaj pytanie i wtedy będzie o czym rozmawiać

Problem jest doskonale określony. "Zgłosiłem sprawę, otrzymałem jej niesatysfakcjonujące rozwiązanie. Zgłaszam kolejna reklamację na którą nie otrzymuję odpowiedzi. (podwójne pw z prośba o informację [tego co prawda nie dopisałem])". Co też łatwo można wywnioskować z pierwszego postu.

Cieszę się, że otrzymałem informację o czasie rozpatrzenia reklamacji, i wystarczyło to napisać na PW i temat byłby załatwiony.
Jeżeli moderatorzy uważają to za stosowne to temat można zamknąć.
itsme
ok aby już zamknąć rozpisywanie się...

1. sprawą zajmuje sie scanner
2. sprawa nie zajmuje sie cysiaczek
3. sprawa nie zajmuje sie itsme
4. sprawa nie zajmują się też inni

prośba nie pisz PW do mnie, nie pisz PW do cysiaczka, Nie pisz PW do innych (bo nei wiem do kogo jeszcze napisałeś w ciągu 5 ostatnich minut

Sprawą zajmuje się scanner poczekaj grzecznie na odpowiedź.

NIe będziemy określać w regulaminie czas odpowiedzi na Twoje PW bo jak widać że zachowujesz się jak oszołom i musisz mieć wszystko teraz NOW natychmiast ... a nie wpadłeś na pomysł że skoro mówisz że ktoś się źle zachował to muisimy się spytać tej osoby o powody takiego zachowania rozpatrzyć Twoją skargę poprzez pryzmat również Twojego zachowania ....

dlatego napisałem CI na PW i piszę tutaj SPOKOJNIE

następny post będzie już z wyjaśnieniami od scannera ...
erix
Cytat

~wookieb, nie przypominasz sobie, że kilkukrotnie zwracałem Ci uwagę na brak pokory?
rzymek01
apropos łamania praw autorskich, to jak to się ma do załączania w temacie Humor różnych tekstów i obrazków z innych stron bez podawania źródeł, autorstwa itd.?

IMO zamieszczanie w temacie Humor jakichkolwiek tekstów/zdjęć jest prawie równoważne, że nie jest się ich autorem tylko znalazło się coś śmiesznego w sieci...
itsme
ok temat zamykam ...
bo spamujecie - jezeli macie pytania na inny temat prosze zalozyc osobny temat
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.