Hej
Na początku witam wszystkich:)
Otóż z racji tego, że jestem całkowicie początkujący to proszę Was o pomoc.
Chodzi o to, że kolega poprosił mnie o przebudowanie grafiki na stronie jako, że znam się na grafice, a kiedyś robiłem też stronki w html i trochę joomlą się bawiłem. Na kompie zainstalowałem Xampp'a, wyeksportowałem bazę danych z serwera do bazy na kompie oraz zgrałem pliki z ftp. Pierwszy plik to index.html który przekierowuje po kliknięciu do pliku php. Ten jest podzielony tak jak powinien na nagłówek, stopkę, sekcje boczne i środek, które są w odpowiednich plikach. Więc moja robota polegałaby na zmianach w tych plikach i indexie trochę. Problem mam jednak taki, że jak przerzucę tą stronkę do folderu htdocs Xmappa to nie mogę zobaczyć podglądu. Wpisując localhost w wyszukiwarkę otwiera mi się ten index.html ale jest też pełno jakiś błędów z bazy danych, a przekierowanie w ogóle nie działa:/ Stopki, nagłówka itp. w ogóle nie mogę obejrzeć:/
Proszę więc wytłumaczcie mi łopatologicznie czego użyć i w jakiej kolejności, żebym mógł wszystko robić na kompie, a nie przerzucać na serwer co chwila.
Dzięki z góry!!:)