Wczoraj zrobiłem temat z 3 zagadnieniami (w tym z tym pytaniem), lecz akurat na to nikt nie odpowiedział więc robię do tego oddzielny temat.
Mam plik search.php:
<form action="search.php?" method="GET"> <fieldset style="width: 580px;"> <legend>Szukaj</legend> <table> <tr> <td><input type="text" name="szukaj" style="width: 350px;"></td> <td><input type="submit" value="Szukaj"></td> <?php $zapytanie="SELECT * FROM filmy WHERE tytul LIKE \"%$szukaj%\""; if ($ile < 1) $blad = 'Nic nie znaleziono'; } ?> </tr> </table> </fieldset> </form> <?php $blad=''; if($blad=='') { $zapytanie="SELECT * FROM filmy WHERE tytul LIKE \"%$szukaj%\""; if ($ile > 1) { ?> <table cellspacing="0" cellpadding="0" border="1" width="100%" style="border-style: none;" align="center" class="trescc"> <tr> <td valign="top" class="trescc"> <b>Nr</b> </td> <td valign="top" class="trescc"> <b>Tytuł</b> </td> <td valign="top" class="trescc"> <b>Ilość</b> </td> <td valign="top" class="trescc"> <b>Pochodzenie</b> </td> <td valign="top" class="trescc"> <b>Typ</b> </td> <td valign="top" class="trescc"> <b>Rodzaj/Seria</b> </td> </tr> <tr> <?php $mysql=mysql_query("SELECT * FROM `filmy` WHERE `tytul` LIKE \"%$szukaj%\" ORDER by `tytul`") or die (mysql_error()); $nr = 1; while ($nr <= $ile) { echo ' <td valign="top" class="trescc"> '.$nr.' </td> <td valign="top" class="trescc"> '.$szukane[tytul].' </td> <td valign="top" class="trescc"> '.$szukane[ilosc].' </td> <td valign="top" class="trescc"> '.$szukane[pochodzenie].' </td> <td valign="top" class="trescc"> '.$szukane[typ].' </td> <td valign="top" class="trescc"> '.$szukane[rodzaj].' </td> </tr>'; $nr += 1; } } ?> </table> <?php } } } ?>
I wyszukiwanie nie działa poprawnie, po wpisaniu jednej litery od jakiegoś filmu, czasami znajduje filmy z tą literą, lecz po wpisaniu np. "czerwony" od czerwonego października, albo "ekipa", oczywiście od ekipy

Cytat
?szukaj=ekipa
lecz strona jest tak jakby tego dopisku nie było, gdy wpisze się np. "kjsdbvnjk", jest jak powinno, czyli wyświetla się napis "Nic nie znaleziono", a po wpisaniu ekipa jest tak jakby,m dopiero co otworzył stronę. Co mogę zrobić, żeby było normalnie?