Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [HTML][CSS]Rozciągnie wewnętrzenego diva względem zewnętrznego
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
stroju
Chciałbym aby pusty div z jakimś tłem o małej szerokości rozciągał się w pionie na 100% względem tego który jest na zewnątrz.. Ma ktoś jakiś pomysł na to bo samemu poświęciłem kilka godzin na szukanie czegoś w google oraz kombinowałem samemu i nic.
erix
height: inherit

ale nie we wszystkich przeglądarkach to zadziała (vide: IE) i musisz tworzyć obejścia JS-owe. Najlepiej - oczywiście - ustawiać wymiary na sztywno, ale to chyba nie jest w Twoim przypadku możliwe. ;]
stroju
no to nie jest opcja dla mnie bo nie działa poprawnie, znalazłem z margin i padding oraz overflow: hidden i działa poprawnie jednak nie przekonuje mnie to do końca..
emp
Jeżeli rozumiem jak dasz atrybut blokowi wewnętrznemu style="height:100%" to nie działa i nie rozciąga się wewnętrzny div do zewnętrznego. W takim wypadku przedstaw swój kod.

W poniższym przykładzie wewnętrzny div rozciąga się do wysokości zewnętrznego
  1. <head>
  2. <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=UTF-8">
  3. </head>
  4. <body>
  5. <div style="width:100%;height:100%;border-style:solid;border-width:1px">
  6. <div style="width:30px;height:100%;background-color:rgb(255,0,0)">
  7. </div>
  8. </div>
  9. </body>
  10. </html>
stroju
może i byłoby ok gdyby nie fakt ze ten div ma szerokość 11 px, jest floatowany i przede wszystkim jest pusty
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.