Problem mam z wyświetlaniem wyników z bazy danych. Wydaje się że skrypt jest poprawny, żadnych błędów, połączenie z bazą jest ok, baza wypełniona danymi, w pliku php.ini odhaczone extension=php_mysqli.dll.
Męczę się z tym już trochę, proszę o pomoc (poniżej kod skryptu) może to jakaś błahostka.
Odinstalowałem Apacha, php, i mysql. Zainstalowałem ponownie (tym razem paczka VertigoServ) i dalej to samo nie mam pojęcia gdzie tkwi błąd. Bardzo proszę o pomoc bo nie umiem ruszyć dalej siedzę nad tym od rana.
<?php $si= function_exists('mysqli_connect'); if ($si) { } else { } include ('./code/conndb.php'); //parametry polaczenia z baza $conn = new mysqli($db_server,$db_user,$db_pass,$db_name); if (mysqli_connect_errno()!=0) { $errno=mysqli_connect_errno(); $errmsg=mysqli_connect_error(); exit; } $conn->query("SET NAMES 'utf8'"); //przygotowanie zapytania $query_str = "select * from kategoria"; $result = $conn->query($query_str); if ($result===FALSE) { $errno=$coon->errno; $errmsg=$conn->error; $conn->close(); exit; } else { while (($row_data = $result->fetch_assoc())!==NULL); { echo <<<EOM <tr> <td>{$row_data['nazwa']} </td> </tr> EOM; } } $result->close(); ?>