Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [JavaScript]"Popup" z dwoma polami tekstowymi
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
cisu
Witam, nie wiem jak zrobić (nawet nie wiem jak się to nazywa) okienko, które pojawi się po kliknięciu na przycisk i będzie miało dwa pola tekstowe i przyciski ok albo anuluj. Nie wiem jak się to nazywa, jest np. w phpMyAdminie, służy do logowania. Prosze o pomoc i drobne wyjasnienie.
kamil4u
W JS nie ma wbudowanego takiego okienka, trzeba je sobie zrobić samemu, co nie jest specjalnie trudne smile.gif
Gotowiec - bez drag&drop-u: http://jquery.com/demo/thickbox/
Samodzielnie:
- tworzysz div-a('dekorujesz' je jak chcesz np. w formie alerta) (dynamicznie)(zawartość div-a to już zwykły HTML(form +kilka inputów + przycisk submit (czy jak tam sobie to wymyślisz)))
- tworzysz 'handle' dla tego div-a i nadajesz mu funkcje d&d
- tworzysz jakiś przycisk 'x', po kliknięciu którego usunie div-a

Generalnie to da się to wykonać w około 30 liniach kodu smile.gif

Jak będziesz chciał to mogę się pokazać Ci fragmenty kodu np. d&d czy z czym tam nie będziesz umiał sobie poradzić smile.gif
cisu
Jakbyś mógł to proszę, interesuje mnie coś w stylu jak jest w Examples AJAX Content -> Demo -> Login (modal)

Coś jak to tylko większe trochę i inne pola, ale to sobie już zrobie.
kamil4u
Ja nie napisałem, że napisze to za Ciebie, tylko, że w razie czego mogę Ci pomóc- spróbuj to zrobić sam, jak Ci się nie uda to pokaż nam swój kod i co Ci nie wychodzi. Ew. skorzystaj z gotowca smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.