Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Import dużej bazy danych
Forum PHP.pl > Forum > Bazy danych > MySQL
zel
Witam smile.gif mam dumpa bazy o rozmiarze 47MB. Wrzucenie tego na serwer w jednym kawalku pewnie nawet nie wchodzi w gre, ale na razie nie mam do niego dostepu wiec probuje z nia cos zrobic u siebie na kompie.
Mam zainstalowane Vertrigo server na moim kompie, probuje wrzucic baze danych przez phpmyadmin, ale dostaje za kazdym razem taki komunikat:
Fatal error: Maximum execution time of 300 seconds exceeded in C:\Program Files (x86)\VertrigoServ\Phpmyadmin\libraries\import\sql.php on line 121

ok, znalazlem programik ktory dzieli baze na mniejsze czesci: SQL dump splitter. Podzielil mi ladnie baze na 55 czesci, srednio prawie po 1MB. Probuje to wrzucic przez phpmyadmin i nadal dostaje ten sam komunikat :/ nie wiem kurde co jest, oczywiscie nie znam sie prawie w ogole na tym i nie mam pojecia jak to zrobic, zebym sobie mogl wrzucic te baze do siebie. Bylem pewien ze problemy beda przy wrzucaniu na serwer, bo na dysku to to powinno sie wgrac w 10 sekund a nie zebym ja mial jeszcze jakis problemy z tym... nie wiem, doradzi ktos jak taka wielka baze wgrac poprzez phpmyadmin?
Vertrigo umozliwia jeszcze korzystanie z linii komend, moze sie z adminem serwera tez dogadam zebym mial do niej dostep, o ile to cos pomoze.
No i przydaloby sie roziwazanie zautomatyzowane, ale jak nie bedzie wyjscia to wrzuce recznie te 55 czesci smile.gif
pozdrawiam smile.gif
erix
Cytat
Vertrigo umozliwia jeszcze korzystanie z linii komend, moze sie z adminem serwera tez dogadam zebym mial do niej dostep, o ile to cos pomoze.

Poszukaj, da się na pewno. I w ten sposób wrzucisz nawet kilkugigowego dumpa. Admin powinien Ci to wrzucić.
patryczakowy
Spróbuj MySQLDumper - u mie radził sobie bez problemu z większymi bazami danych
zel
pogooglalem chwilke i znalazlem cos takiego:

1. MySQL console client (mysql)

mysql --host=... --user=... --password=... -vvf MySQL_database_name < dump_file_name

where 'MySQL_database_name' is a name of an existing database.

zrobilem to w taki sposob jezeli chodzi o vertrigo

mysql --host=localhost --user=root --password=vertrigo -vvf bttg < a.dump

konsola nic nie zwraca, w phpmyadmin na podgladzie tez nic sie nie dodalo.

mysql --host=localhost --user=root --password=vertrigo -vvf bttg < c:\a.dump

tez nie dziala :/ gdzie mam tego dumpa umiescic, albo co robie zle?

Eh no ludzie prosze was, dla was to pewnie bułeczka z maslem na razdwa, a ja nawet nie mam pojecia co w wyszukiwarke wpisywac... sad.gif
vokiel
Do doumpa dodaj na końcu np
  1. OPTIMIZE TABLE tabela;
Takie zapytanie zwróci jakiś wynik, który zobaczysz na ekranie.
Ja wgrywam zrzut bazy poprzez:

Kod
mysql -host localhost -u root -p pass nazwa_bazy < c:\dump.sql
zel
nie wiem. ja chyba naprawde jestem jakims idiota.
http://img268.imageshack.us/img268/2664/mysqlj.jpg
nie dziala! ;/
tak, nazwalem swoja baze dump.sql, proboalem z oryginalnym bttg.dump, probowalem bez nazwy bazy danych jakby bylo create_database czy cos takiego.
nie wiem nic nie dziala :/
erix
Tego masz NIE WPISYWAĆ po odpaleniu mysql, tylko w powłoce systemowej... dry.gif
zel
O jaaa, hehe, trzeba bylo tak od razu smile.gif
mysql --host=localhost --user=root --password=vertrigo -vvf bttg < c:\bttg.dump
Poszlo w taki sposob smile.gif dziekuje za rady, temat mozna zamknac smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.