Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [ocena] Ocena witryny
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
emergeWWW
Witam,
bardzo proszę o opinie na temat wykonanej przez nas witryny.

Adres: http://profipartners.pl
Shadowsword
Mam mieszane uczucia. Z jednej strony te ręce to coś nowego, innowacyjnego, ale z drugiej to ciężko się do tego przyzwyczaić i ogólnie troszkę dziwne i nie wygodne. Ja bym pewnie wolał stronę bez nich, ale kto co lubi tongue.gif

Poza tym fajnie, że można się bawić telefonem, cała reszta wygląda dobrze i działa szybko.
kavka
Hm, podobnie jak przedmówca mam mieszane uczucia. Wypowiem się zatem o designie jak i wykorzystaniu takich pomysłów.

Schludnie i nowocześnie. Jedyny błąd dotyczy dźwięku odtwarzanego po kliknięciu. U Was odtwarzany jest po kliknięciu w którymkolwiek miejscu a moim zdaniem, patrząc pod względem sensu wykorzystywania takich elementów, powinien być odtwarzany po kliknięciu na elemencie strony, z którym programista przewiduje jakąś interakcję.

Co do wykorzystania takiego pomysłu - nie wiem czy nadaje się do takiego typu strony. Te ręce to raczej zabawka i "przeszkadzajka". Dodatkowo odwracają uwagę od samej treści strony. Ja sama musiałam po zamknięciu karty ponownie wejść na stronę by zobaczyć o czym ta strona była. Takie "bajery" niektórych przyciągają a innych odpychają. No ale nie wiem czy taka analiza należy jeszcze do Waszych obowiązków smile.gif
Aha.... i brakuje trochę interpunkcji w treści.
.radex
Fajne, szkoda tylko, że strona jest w całości we Flashu (w sensie, że nie ma statycznej, HTML-owej wersji)
MateuszS
Czy ten koleś ma połamane ręce? Mam dość duży monitor i jak macham tymi rękoma to widać to co na poniższym obrazku.

http://mateuszs.pl/uploader/?link=d5b364c78f

Nie ukrywam, psuje to efekt stylistyczny strony, która ma jeszcze bardziej wg Twojego zamierzenia zintegrować się z człowiekiem (stąd motyw ręki zamiast kursora)
kavka
Miałam właśnie pytać (z ciekawości) jak ta praca prezentuje się na dużych monitorach bo coś mi nie pasowało w tych rękach winksmiley.jpg
lysiu
Mi się podoba.

Nie wiem czy to tylko u mnie, ale nie mam dźwięków w filmikach sad.gif
Kildyt
Gratuluję pomysłowości. Całkiem niezłe wykonanie, tylko czy musi być wszystko we flashu? smile.gif Większość animacji można zrobić w js-ie.
Fajny bajer z tymi rękami. Na pewno zaciekawi użytkownika.
punkomuzykant
Strasznie irytująca jest sytuacja gdy zbliżam się do krawędzi 2 przycisku od lewej jadąc z prawej strony i nagle zmieniają mi się łapy smile.gif To jest takie hmm niespodziewane a wszystko dlatego że jak widzę daliście akcję zależną od długości sceny /2. Lepszym wyjściem byłoby chyba najpierw sprawdzenie po której stronie jest kursor, potem czy jest hit test na mc i jeżeli tak i jest to bardziej lewa strona to zamiana rąk. Teraz nie dojechałem na przycisk a łapy się zmieniają i w tym momencie głupieję bo przez chwilę nie wiem gdzie jestem.
emergeWWW
Docenił nas Smashing Magazine: http://emerge.pl/studio/art,smashing,magaz...szy,raz,43.html
karol33
pomysl ciekawy ale czesto pojawia sie myszka np kiedy trzeba czekac aby sie cos wgralo ale najgorsze jest to ze rece przeskakuja i niedoswiadczony koles co do kompa siada na 10 min na tydzien bedzie mial problem, moim zdaniem jedna reka powinna wybierwc gdzie kliknac
gigzorr
zajebiste jednym słowem smile.gif
poki289
Pomysł świetny, jak już karol wspomniał powinna być jedna ręka.
sunpietro
strona po prostu powala na kolana
bardzo podoba mi się ta interakcja rękami, mimo że dziwnie się nimi operuje
to sterowanie to jest to co się może podobać, bo reszta jest standardowa dosyć
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.