Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: przechwycenie kliknięcia na baner(swf) z ustawionym linkiem
Forum PHP.pl > Forum > PHP
opal
Mam baner swf, na kótrego po kliknięciu na niego kursorem automatycznie przerzucany jestem na inną stronę.
Chciałbym to zdarzenie przechwycić. (po kliknięciu odpalić dodatkowo skrypt)
Dla banerów które nie mają ustawionego wewnętrznie linka wystarczy ubrać je w <a hrefy> lub dołączyć onclick w tagu objecta.
Niestety, gdy mam baner z wewnętrznie ustawionym linkiem, nie wiem jak przechwycić to kliknięcie, i odpalić jakiś skrypt po tym zdarzeniu :/
Metoda z :
http://forum.php.pl/viewtopic.php?t=13230&...baner+zliczanie
nie działa u mnie.
Mój template wygląda następująco:

<OBJECT TYPE="application/x-shockwave-flash" DATA="/obrazki/banery/{$cban->typ_banera_id}/{$cban->baner_id}/baner.swf" WIDTH="{$cban->szerokosc}" HEIGHT="{$cban->wysokosc}">
<PARAM NAME=movie VALUE="/obrazki/banery/{$cban->typ_banera_id}/{$cban->baner_id}/baner.swf?click=baner.php?baner={$cban->baner_id}">
<PARAM NAME=quality VALUE=high>
<PARAM NAME=bgcolor VALUE=#e1ffa6>
<PARAM NAME="Menu" VALUE="0">-->
<EMBED src="/obrazki/banery/{$cban->typ_banera_id}/{$cban->baner_id}/baner.swf" quality=high bgcolor=#e1ffa6 WIDTH="{$cban->szerokosc}" HEIGHT="{$cban->wysokosc}" NAME="{$cban->baner_id}" ALIGN="" TYPE="application/x-shockwave-flash" PLUGINSPAGE="http://www.macromedia.com/go/getflashplayer">
</EMBED>
</OBJECT>

czy da się to wogóle zrobić dla tego typu banerów i jeśli tak, to w jaki sposób ?
dzięki za pomoc

pzdr.
Opal
splatch
Nie powiem ci dokładnie jak to zrobić, ale skoro baner ma ustawiony link to najlepiej to zmienić np. zmień we flashu link na baner.php?id=3 i po prostu będziesz już wszystko zliczał.
opal
niestety ja nie mam dostępu do tych flash'ow..., one są tam wrzucane z dysku i ja nie wiem co tam będzie i nie mam możliwości ich modyfikowania. Chciałem to przechwycić, bez względu na to gdzie będzie wskazywał link wbudowany we flash'a, i sam to później przekierować na wybraną stronę po odpaleniu skryptu.

pozdr.
Opal
FastRed
Coś takiego jest w phpAdsNew - przewertuj ten skrypt winksmiley.jpg.
Bora
możesz w html'u narzucić na to warstwe przezroczystą będącą linkiem.
Tylko nie wiem jak potem symulować kliknięcie na linka.
Najwyżej przy każdym bannerze będziesz musaił sprawdzić gdzie prowadzi i potem tam przekierowac
opal
tak, link na który ma kierować baner mam dostępny z innego źródła, więc nie ma z tym problemu, ale co z tą warstwą przezroczystą ?
jeżeli chodzi o ubranie banera dodatkowo w <a href'y> to już pisałem że nie działa, wykonuje się link ustawiony w banerze a nie w linku podanym w <a href="link">kod banera<</a>

pozdrawiam
opal
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.