Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [MySQL][PHP]tablica odswiezanie
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
kielich
Witam,

mam taki problemik pobieram z posta do sesji dane i wyswietlam kiedy odswieze to rekord w tablicy sie zwieksza.Moje pytanie jak zrobic aby po odswieżeniu nic sie nie działo o to przykl. kodzik

1. $_SESSION['nazwa'][]=$_POST['nazwa_towarku'];
  2. $_SESSION['nazwa'][]=$_POST['wybor_kategorii'];
  3. foreach($_SESSION['nazwa'] as $val)
  4. {
  5.  
  6. echo $val.'<br />';
  7. }
thek
Zwiększa się, bo masz te nawiasy
$_SESSION['nazwa'][]=$_POST['nazwa_towarku'];
To w PHP oznacza że chcesz dodać element do tablicy.
To jak się tego pozbyć zależy od tego, do czego używasz tej zmiennej sesyjnej, czy jest tylko raz potrzebna, czy może mieć kilka kopii i wielu innych drobiazgów. Możliwe, że u Ciebie wystarczyłoby tylko sprawdzenie czy owa zmienna istniała wcześniej i jeśli tak to nadpisze starą. Ale nie wiem po prostu do czego Ty jej używasz, więc nie wiem czy można tak zrobić, czy może przez to utracisz jakieś dane istotne. Zwyczajnie nikt nie zna kontekstu używania tej zmiennej.
kielich
No tak wiem do czego służa te nawiasy ponieważ ich uzyłem i miałem taki cel tongue.gif mam forumlarz przy produkcie w który wpisuje naze jak bedzie na produkcie i wybieram rodzaj z kategorii (<select>) nastepnie na kolejnej podstronie jest wykaz wpisanych danych i towaru i zamawiam. ale kiedy wałsnie w tym wypisie odswieze to ta tablica mi sie dodaje i mam kolejene rekordy puste.A nie wiem jak rozwiazac to odswiezanie

a nadpisac nie mozna bo jesli wróce i wybore nastepny produkt i dopisze sobie cos to bede miał 2 produkty a jeden tekst questionmark.gif musze miec zakazdym raze ale nie moze sie o nadpisywać ;/

Czy ma ktoś jeszcze jakies pomysły questionmark.gif?
Jak mogę rozwiazać w.w problem questionmark.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.