Mam oto taki plik html+smarty :
{include file="header.tpl"} {include file="menu.tpl"} <div id="messages"> <div class="container"> <div id="msgs_labels"> jakis kod....... </div> </div> <div class="container"> <form action="index.php" method="post"> <------------ {section name="i" loop=$parts} <div style="width:50px;clear:both"> <input class="check" type="checkbox" name="msgs_id[]" value="{$parts[i].id}"> </div> <div class="click"> jakies dane...... </div> {/section} <div id="learn"> <input type="submit" name="message" value="Ham" /> </div> </div> </div> {include file="footer.tpl"}
Jak widac mamy tutaj includowanie plikow w tym rowniez manu.tpl ktory wyglada tak :
Sprawa wyglada tak ze w pierwszym pliku mamy znacznik <form> specjalnie zaznaczylem strzalka, zas teraz chce aby <form> obejmowalo rowniez te zmienne ktore znajduja sie w pliku menu.tpl.
W pliku menu tpl znznaczylem strzalka gdzie chce wstawic znacznik <form action="index.php"....>
Wiec zrobilem ten eksperyment i przeslalem dane do skryptu index.php, ale nie zadzialalo, szczegolnie chodzilo mi o przeslanie zmiennych z menu o name='file' ale wywala mi blad : undefined index file
Wiec moje pytanie, czy takie cos jak probuje zrobic ma prawo zadzialac (wydaje mi sie ze powinno dzialać) ? jesli tak to co moze byc nie tak ze nie dziala ?