Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Problem ze wstawieniem sondy
Forum PHP.pl > Forum > PHP
danios
Witam serdecznie,

Występuję z moim problemem na tym forum, ponieważ wiem, że piszą tutaj osoby naprawdę znające się na rzeczy.

O co chodzi.. Otóż mam takie dwa skrypty - Prediction League (skrypt do typowania wyników) oraz sondę X-Poll ver. 2.30. Mój problem polega na tym, że chciałbym wstawić tę sondę na stronę główną ligi typera. Niby nic w tym trudnego, ale gdy umieszczę wymagany przez sondę wpis na górze głównej strony ligi typera (<?php include ("sonda/top.php"); ?>), to wówczas dostaje taki komunikat o błędzie:

Warning: mysql_num_rows(): supplied argument is not a valid MySQL result
resource in /home/ligatype/public_html/sonda/top.

Co to? Skąd się bierze? I jak to usunąć?

Czytałem już wiele opinii na ten temat. Jedni twierdzą, że baza jest pusta (a nie jest), drudzy, że problem z komunikacja z bazą danych (to akurat wiem).

Adres mojej strony: www.liga-typera.pl. Aby zobaczyć zainstalowaną sondę, wystarczy wejść na: www.liga-typera.pl/sonda. Jak widać, wszystko działa, ale po "zaincludowaniu" sondy do skryptu, wszystko się sypie.

Mam wrażenie, że w złym miejscu wstawiam ten wpis, który powinien być na górze strony. Skrypt typowania to dość spory CMS, w którym strony ładują się za pomocą pliku controller.php, a plik głównej strony to mainview.php (plik index.php służy do czegoś jeszcze innego).

Czy ktoś spotkał się z podobnym problemem? Jeśli komuś to pomoże, mogę wkleić kod tych plików.
Proszę o pomoc.

Dziękuję i pozdrawiam!
wonski
Masz zdefiniowane połączenie z bazą MySQL? Wszystkie kolumny poprawnie nazwane itd.?
danios
Z połączeniem nie powinno być problemu, ponieważ tutaj - www.liga-typera.pl/sonda - sonda ta działa bez zarzutu. Problem pojawia się, gdy ma się znaleźć na www.liga-typera.pl.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.