Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [MySQL]przejście z mysql 4x na 5x
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
konrados
Witam,

Mam pewien serwis, który wciąź pracuje na mysql 4x, mój dostawca umożliwia mi przejście na 5x. Nie używam jakichś zaawansowanych kwerend sql, tylko te podstawowe, select, update, insert etc. I w związku z tym mam pytanie, czy będę miał jakieś problemy z przejściem? Czy są jakieś poważne niekompatybilności wsteczne między tymi dwiema wersjami mysql?
Blame
Nie powinieneś mieć żadnych specjalnych problemów z migracją. Jedyne co może nie działać to wyświetlanie polskich znaków, ale to jest raczej mały problem.
konrados
A dlaczego mam mieć problem z polskimi znakami? Używam utf-8, tzn. pliki php są tak zapisywane, i na razie wszystko działa, wszystkie języki się dobrze wyświetlają...

update: czy może chodzi tylko o te dane, które zaimportuję? A potem już będzie OK?
Blame
Napisałem, że możesz mieć bo się to czasami zdarza i wynika z konfiguracji nowej bazy. Ale skoro wszystko działa to chyba nie ma problemu, prawda? smile.gif
konrados
No, miałem na myśli, że działa na mysql 4x smile.gif
Ale ok, po prostu to zrobię i się zobaczy, dzięki za odpowiedź.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.