konrados
8.11.2009, 07:51:26
Witam,
Mam pewien serwis, który wciąź pracuje na mysql 4x, mój dostawca umożliwia mi przejście na 5x. Nie używam jakichś zaawansowanych kwerend sql, tylko te podstawowe, select, update, insert etc. I w związku z tym mam pytanie, czy będę miał jakieś problemy z przejściem? Czy są jakieś poważne niekompatybilności wsteczne między tymi dwiema wersjami mysql?
Blame
8.11.2009, 08:34:00
Nie powinieneś mieć żadnych specjalnych problemów z migracją. Jedyne co może nie działać to wyświetlanie polskich znaków, ale to jest raczej mały problem.
konrados
8.11.2009, 08:43:27
A dlaczego mam mieć problem z polskimi znakami? Używam utf-8, tzn. pliki php są tak zapisywane, i na razie wszystko działa, wszystkie języki się dobrze wyświetlają...
update: czy może chodzi tylko o te dane, które zaimportuję? A potem już będzie OK?
Blame
8.11.2009, 13:08:06
Napisałem, że możesz mieć bo się to czasami zdarza i wynika z konfiguracji nowej bazy. Ale skoro wszystko działa to chyba nie ma problemu, prawda?
konrados
8.11.2009, 13:47:27
No, miałem na myśli, że działa na mysql 4x

Ale ok, po prostu to zrobię i się zobaczy, dzięki za odpowiedź.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.