Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [JavaScript] Odświeżanie wyniku bez (Refresh)
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
_Martin_
Witam,

Panowie i panie mam pewien kłopot chce, do swojej giery, zamontować pewną funkcje, która odpowiada za refresha danych bez odświeżania strony czyli sama liczba zmienia się np co 3 sekundy,
Bo wówczas pobiera z bazy te dane czy się zmieniły, jak tak to aktualizuje i mówie tutaj po raz kolejny zeby nie odświeżać stronki. Bo to raczej kłopotliwe, znałem kiedys podobny sposób, może mnie na kierujece smile.gif
Pozdorwionqa
skowron-line
AJAX.
_Martin_
Tak rozwiązałem sobie śam to kolego hihi
Ale tutaj mam problem jak np:
Graczy bedzie 10 tyś czyli 10 tyś * 20 = 200000 zapytań na minute o Ja p***
hehhe
LEKKA PRZESADA JAK mogę rozwiązać ten problemik inaczej?
Raczej się nie da wiec chyba z tego zrezygnuje smile.gif thx za chęć pomocy ale kolejnym razem pisz pełnymi zdaniami smile.gif
thek
Myślisz, że w grach odświeżają tak? By ich pogięło winksmiley.jpg Oni z bazy przy ładowaniu strony pobierają pewne informacje, a skrypty JS już lokalnie sobie według wzorków lcą dalej. Informacje są tylko uaktualniane przy przechodzeniu na inne podstrony smile.gif Jedynie niewielka część informacji ma sens by być AJAXem przepychana.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.