Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Rozsypująca się baza danych - pomóżcie
Forum PHP.pl > Forum > Bazy danych > MySQL
xPatryk
Witam sad.gif

Mam straszny problem...
Otóż pewnego dnia baza danych w mysql'u zaczęła mi się rozsypywać...
Objawia się to, że gdy pobieram jakieś dane przez skrypt w php, to w tym momencie po kilku linijkach zaczyna wyswietlac mi jakies dziwne znaczki (kwadraciki, kropki (middot) itp itd... ) i cala strona się wysypuje sad.gif

Również kiedy przeglądam baze phpMyAdminem zawiesza się on, wyświetla białe strony, bezsensowne ciągi znaków itp...

Próbowałem naprawiać tabele, przeładowywać bazę, nawet przewrócić ją z kopi zapasowej, ale za każdym razem to samo...

W czym może być problem i jak go rozwiązać ?
Będę bardzo wdzięczny za pomoc sad.gif(

Pozdrawiam
Patryk
kszychu
może przeinstaluj server bazy danych?... A pod czym to masz, pod windowsem czy linuxem?
neo.priv
Witam proponuje użyć progamu :
Kod
MySQL Control Center

mozesz w nim zobaczyc cala zawartość bazy, i wtedy sam dojdziesz do mometu w ktorym wszystko zaczyna sie sypac.

Moze lepiej bedzie zalozyc baze danych jeszcze raz, albo masz cos nie tak w kodzie obsługujacym baze.

Spróbuj:
http://www.mysql.com/downloads/mysqlcc.html

Podrawiam
spenalzo
Cytat
(...)

Miałem dokładnie taki sam problem (ale tylko dla ludzi wchodzących na mojego kompa) - po kilkuset bajtach serwer zaczął "szaleć", rzucać kodem i zacinać sie. Wszystko przeinstalowałem, ale pomógł dopiero format (przy okazji, nie specjalnie formatowałem) - i do dzisiaj nie mam pojęcia co to.
xPatryk
Probowalem sprawdzic to uzywajac MySQL Control Center, ale nie wyswietla bledow... Co do skryptu to chyba powinien byc ok, bo wczesniej dzialal, podobnie jak phpMySQL Admin...

Baze probowalem zalozyc od nowa i przywrocic ustawienia z kopi zapasowej, ale to nic nie dalo, gdyz od nowa jest to samo..

Z koleji utworzenie jej od nowa ze wszystkimi wpisami jest nie mozliwe (70 mb ciezkiej pracy sad.gif((

Server stoi pod winda...

aaa.. MySQL'a tez probowalem reinstalowac, ale to na nic sad.gif(
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.