Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [JavaScript][CSS][PHP]jak skalować stronę?
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
lamcpp
witam, jak dzisiaj skaluje się stronę, żeby wyglądała dobrze w każdej rozdzielczości jeśli chodzi o szerokość, a przynajmniej w tych dwóch najpopularniejszych: 1024 i 1280. Dodam, że na stronie jest sporo grafiki z photoshopa(zakodowany layout),
dodanie elementom w cssie widht: 100% i użycie % widtha nie pomaga, strona dobrze wygląda w rozdzielczości 1280 px (layout ma szerokość 1200px) a źle w rozdzielczości 1024px.
Jakieś inne metody? Może javascript, pamietam kiedyś widziałem coś takiego: wybierz odpowiednią rozdzielczość, nie dało by się zrobić czegoś takiego, że podczas wczytywania strony system system sam rozpoznaje rozdzielczosc uzytkownika i dołacza wtedy nowy layout i nowy plik CSS? czy jest to dobre rozwiązanie? oraz czy możliwe? jeśli tak to jak to zrobić?
Ewentualnie jakieś inne metody, poradzenia sobie z tym.
Za przykład biorę http://www.deviantart.com/ gdzie strona nie ważne czy mam rozdzielczość ekranu 1280px czy 1024px, w każdej rozdzielczości wygląda dobrze.
Prosiłbym o możliwe rozwiązania tego problemu.
Fifi209
Jeżeli za przykład bierzesz stronę, to i kod źródłowy bierz za przykład, jest wszystko ok, dobrze wygląda bo strona jest na div'ach, a jak potniesz przez photoshopa z tego co pamiętam masz na tabelach.
lamcpp
dobrze pamiętasz, pocięłem i wygenerował się kod źródłowy, ale ten kod wyrzuciłem bo własnie jest na tabelkach i osadziłem wszystko na divach, mimo to przy zmianie rozdzielczości się rozjeżdza, ale bez zmiany rozdzielczosci wygląda tak jak powinna (wszystkie szerokości mam ustawione na sztywno za pomocą width)
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.