Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [HTML]Wybór pliku
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Antonio93
Witam,

Mam pewien problem. Otóź w formularzu mam rozwijaną listę wyboru motywu i chce zrobić coś takiego że jak ktoś wybierze powiedzmy motyw 3 to się automatycznie wygneruje plik z motywem 3, natomiast jak wybierze 2 motyw to sie wygneruje plik z motywem 2 itd.

Mam taki kod :

Kod
<form action="/" method="post">

<div id="imie">Imię<input type="text" name="imie" id="imie-t" /></div>
<div id="nazwisko">Nazwisko<input type="text" name="nazwisko" id="nazwisko-t" /></div>
<div id="wiek">Wiek<input type="text" name="wiek" id="wiek-t" maxlength="2" /></div>
<div id="miasto">Miasto<input type="text" name="miasto" id="miasto-t" /></div>

<div id="motyw">Motyw:<select name="motyw" id="motyw-t"><option value="0">Wybierz motyw</option>
<option value="1">1</option>   //tutaj chce zrobic aby po wybraniu motywu, jak sie wcisnij button generuj, wygnerował się właśnie ten plik.
<option value="2">2</option>   /tutaj chce zrobic aby po wybraniu motywu, jak sie wcisnij button generuj, wygnerował się właśnie ten plik.
<option value="3">3</option>   /tutaj chce zrobic aby po wybraniu motywu, jak sie wcisnij button generuj, wygnerował się właśnie ten plik.
<option value="4">4</option>   /tutaj chce zrobic aby po wybraniu motywu, jak sie wcisnij button generuj, wygnerował się właśnie ten plik.
<option value="5">5</option>  /tutaj chce zrobic aby po wybraniu motywu, jak sie wcisnij button generuj, wygnerował się właśnie ten plik.
</select>
</div>

<div id="button"><input type="submit" value="Wygeneruj" /></div>

</form>

Próbowałem już pomiędzy listę do każdego przykładu wstawiać ocpję <form method="post" action="nazwapliku.roz"> Ale nic to nie dawało.

Proszę o pomoc.
MateuszS
Nie wiem czy cie dobrze rozumiem...

dajesz jedno <form ... na caly select i pod spodem

1. if($_POST['motywy']==1) {
  2. //generuj motyw 1
  3. } elseif($_POST['motywy']==2) {
  4. //generuj motyw 2
  5. } //itd
Antonio93
Ale to pierwszą linijke kodu wyrzucam tą <form action="/" method="post"> ? Jak to wyrzuce to formularz z Imieniem, Nazwiskiem, Wiekiem i Miastem wtedy nie będą chodzićć. Czy mógłbyś podać cały kod ? Tzn gdzie dokładnie wstawic tą formę i pod czym te if itd.

Edit:
Chce zrobić tak jak jest tu : http://oniet.o0o.pl/, tylko że listę rozwijaną.
MateuszS
nie wrzucasz. Bierzesz wszystko w jeden formularz, dopiero po nacisnieciu buttona sprawdzasz z poziomu php ktory zostal wybrany i robisz do niego specjalny news jak na tej stronie ;P
Antonio93
Kurcze nie wychodzi ; /
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.