Zwracam sie do was z dziwną prośbą. Chciałbym abyście mi odpowiedzieli co waszym zdaniem mój wykładowca miał na myśli

Dostaliśmy do przygotowania na ten weekend kilka skryptów związanych z szeroko rozumianą autoryzacją jednak kilku sposobów nie rozumiem, a nie mam kontaktu z prowadzącym...

Oto tematy skryptów:
1. Identyfikacja użytkownika za pomocą cookies.
2. Weryfikacja użytkownika za pomocą hasła.
* Weryfikacja jednego użytkownika z hasłem zapisanym w skrypcie
* Weryfikacja jednego użytkownika z hasłem zaszyfrowanym w skrypcie
* Weryfikacja jednego użytkownika z hasłem szyfrowanym po stronie klienta z wykorzystaniem javascript
3. Autoryzacja użytkowników z identyfikacją i weryfikacją.
4. Autoryzacja wielu użytkowników z użyciem bazy danych.
Uwaga! Obowiązkowo - uprawnienia użytkowników.
5. Autoryzacja z szyfrowaniem z kluczem zmiennym po stronie klienta.
( http://wsz.guminski.net/web/key3.jpg )
Użyj: md5.js
6. Ograniczenie czasowe systemu autoryzacji
7. Hasło via e-mail
8. Hasło jednorazowe
Ad3
Nie mam zielonego pojęcia co powinien robić taki skrypt

Ad5
Czy to powinno wyglądać tak:
-klient sie rejestruje i wysyła do bazy serwera login i hasłoMD5
-gdy serwer przesyła form w którym można sie logować wiąże go z pseudolosowym ciągiem cyfr,a klient odpowiadając wysyła login i md5 z cyfr i hasłaMD5
-serwer sprawdza login i to co wysłał użytkownik jako "haslo" z md5 (tych cyfr i (hasła z bazy) md5)
(jeżeli o to chodzi to po co te wszystkie ceregiele ? Chodzi o to żeby gdy ktoś podsłucha hasło w md5 to może je brytalnie połamać a z kluczem to już nie takie proste ?)
Ad6
Czy to znaczy że po zalogowaniu się moge np korzystać tylko 5 min a potem musze sie ponownie zalogować ? (coś jak na koncie w banku)
Ad8
Rozumiem to jako np jest sobie serwer z płatnymi artykułami na temat PHP. użytkownik wysyła sms i dostaje hasło. loguje się na nie sciąga artykuł i gdy po raz kolejny chce po niego sięgnąć po wpisaniu hasła nie ma dostępu ...czy tak ?
Proszę o wasze opinie.
Z góry dziękuję i pozdrawiam