Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP][Symfony] Fatal error
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
blackroger
Co z tym zrobić? Pojawia się w momencie użycia: propel-build-all zaraz po wygenerowaniu klas, gdy pyta mnie o usunięcie bazy danych i insertowaniu nowej.

Fatal error: Allowed memory size of 33...3434.. bytes exhused.........in /usr/share/php/symfony/autoload/sfSimpleAutoload.class

Zaznaczam, że na apachu mam ustawioną wartość 128MB.

Zwiększyłem nawet wartość na 512MB i dalej to samo. Problem zaczął się w momencie jak dodałem kolejny klucz obcy do tabeli. Bez tego klucza wszystko chodziło jak trzeba...
dr4ko
Musisz jeszcze w php.ini zwiększyć pamięć.
blackroger
Ale błąd pokazuje, że Allowed memory size of 33 554 432 bytes, co daje niespełna 34 MB. Dalej pisze Tried to allocate 50567 bytes.

Na apachu mam ustwione 128MB, dawałem 256MB i też nic nie zmieniało. Pracuje na wirtualnej maszynie, czy to może być problemem?
dr4ko
PHP ma własne ustawienie rozmiaru pamięci(niezależne od apacha) i wymaga to edycji pliku php.ini. Jesli pracujesz na linuxie to o ile dobrze pamiętam w debianie trzeba jeszcze gdzieś to ustawić ale w googlach jest sporo informacji na ten temat.
Cysiaczek
W niektórych konfiguracjach php używa dwóch różnych plików php.ini. Jednego, gdy działa jako moduł apacha drugiego, gdy jest uruchomiane z konsoli.

Przenoszę na Przedszkole
blackroger
ok...jasne w kat. php jest kat. cli i tam jest tez php.ini . Dzięki.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.