Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [www] Prosta strona domowa
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
jasin
Witam,
chciałbym założyć własną stronę domową (z podstawowymi informacjami ad. mojej osoby) - takie internetowe CV. Nie bardzo wiem jak ona powinna wyglądać więc poprosiłbym Was o ocenę tego co już zrobiłem (adres: moja strona ) oraz o uwagi co dodać, co zmienić itp. Dodam jeszcze, że strona napisana została z wykorzystaniem Zend Frameworka + PHPTAL + MySql + jQuery.

Pozdrawiam, Marcin
blooregard
Wywaliłbym kalendarz i pogodę, no chyba, że aplikujesz do TVN Meteo w charakterze Omeny i chcesz pokazać, że interesujesz się meteorologią.
darko
- kolor tła nie pasuje, powinien też być zielony lub w podobnym odcieniu
- info o pogodzie faktycznie mogłeś podarować
- jak już prezentujesz swoje cv to może dodałbyś klauzulę o zgodzie na przetwarzanie informacji na potrzeby rekrutacji (będzie odpadać na rekrutacjach z przyczyn formalnych)
- brak opcji pobierz i wydrukuj (CV)
- ogólnie strona ma mało (wg mnie za mało) zawartości

Generalnie fajna strona.

Pozdrawiam!
Lion_87
Mo właśnie o co chodzi z tą pogodą? portal wieści dla Torunia czy cu?
mar22
najfajniejszy bajer to mozliwosc ukladania sobie menu:)
zzeus
Jakiś ładny graficzny top by się przydał, no i powtórzę za poprzednikami - nie zapychaj na siłę strony elementami typu pogoda czy kalendarz, że już o linkach do googla czy onetu nie wspomnę smile.gif
emp
Wywal linki, pogodę i kalendarz.
Dodaj swoje prace jakie wykonałeś.
Wymień w jakim zakresie posługujesz się podanymi językami i co w nich zrobiłeś.
Myślę że certyfikaty z tygodniowego szkolenia to nie najlepszy pomysł - usunął bym je.
Moli
- Wywal pogodę i kalendarz
- Menu linki jest bez sensu jeśli masz tam tylko odnośniki do google i onetu
Cytat
Czym się obecnie zajmuję ?

Cytat
Programuję ...

- Jaki jest sens wstawianie czegoś takiego ?
- W CV, zrób nowy link do pobrania w PDF'ie, ta wielka ikonka brzydko wygląda.

Kod jest spoko (jedynie ta pogoda na tabelkach dziwnie zrobiona), nie jesteś grafikiem więc nie oceniam od strony graficznej.
Zrób dział portfolio ze swoimi pracami.
jasin
Wielkie dzięki za uwagi. Myślę, że pod koniec tygodnia tym się zajmę bo teraz uczę się do obrony :/

Jeśli chodzi o tą pogodę to napisałem sobie skrypt, który co pół godziny uruchamiany jest przez crona i pobiera pogodę dla miast z bazy danych (obecnie 7 miast). Następnie korzystając z webservisu do geolokalizacji spr miasto osoby która wchodzi na stronę i jeśli te miasto jest w bazie danych to wyświetlam dla niego pogodę (jeśli nie ma to idzie pogoda dla Torunia smile.gif ). Napisałem to bo bawiłem się parsowaniem stron HTML, cronem i webservisami i dałem sobie to na stronkę do testowania.
Kalendarz dodałem tylko dla tego by przetestować zapisywanie kolejności elementów w menu (korzystam z cookie dla jQuery).

Niestety nie mogę nic dodać do portfolio ponieważ moje dotychczasowe umowy zabraniają tego. Ponadto pracowałem od strony programistycznej a nie wizualnej. No ale niedługo będę miał trochę wolnego czasu i mam nadzieję, że coś do portfolio dodam.

Jeszcze raz dzięki za rady,
Marcin
razorskate
Wg. mnie strona jest w porządku, ale z pogody zostawił bym tylko na teraz, na trzy następne dni nie. Za bardzo rzuca się w oczy xDDx
dr_NO
Cytat
* Value is required and can't be empty
winksmiley.jpg w kontakcie
greenik
Prosta strona, nie ma zbytnio co oceniać aczkolwiek z tego co jest to tak:

- Top jakiś nikomu jeszcze nie zaszkodził, chociażby prosty - a już by lepiej wyglądało smile.gif
- Pogoda - OUT
- Ogólnie lewy panel jest nie w temacie, linki może jeszcze pasują ale reszta nie.
RoysoN
tło troche za jaskrawe, ja bym je troche sciemnil, ale bez przesady, ale tak jest OK
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.