Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [www]Layout do oceny
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
livinghatret
Witajcie,

Strona na razie jeszcze rozgrzebana, więc nie mogę jej pokazac, ale zrobiłem zrzut z ekranu.
Co sądzicie o takim layoucie: Wreck&Reef?

Co można w nim zmienic/poprawic/usunąc/dodac? smile.gif

Pozdrawiam
Krzysiek
blooregard
Bardzo ładnie się zapowiada, jak dla mnie.
Popracowałbym nad doborem czcionek (np. te woły na dole dał mniejsze smile.gif )

Ale generalnie - moje pierwsze wrażenie bardzo pozytywne.
-andrew-
Trochę mało żeby mówić o layoucie, ale zapowiada się ok.
Czy to miniaturki zdjęć będą statyczną jedną grafiką, która będzie stanowiła top strony? Czy wszystkie będą odnośnikami do odpowiednich zdjęć?
Jeśli to pierwsze to top bym raczej zmienił bo jest tego za dużo.
Poza tym co oczywiste to jeśli strona jest w języku polskim to te zakładki również dobrze by było spolszczyć.
askone
Hej

Layout mi się podoba smile.gif

Uwagi/Propozycje:
  • ciekawym efektem byłaby losowa zmiana zdjęć poprzez fading np
  • popraw błędy w kodowaniu polskich znaków
Pozdro
Daiquiri
Całkiem przyzwoity projekt! Chociaż mam nadzieję, że nie straci na uroku, gdy miniatury nie będą się składać z fajnie dobranych i niezłych kolorystycznie zdjęć - chyba, że (miniatury) zostają w takim układzie guitar.gif . Standardowo moje uwagi w liście:
[+] Fajna kolorystyka,
[+] Miły dla oka top,
[+] Ogólne wrażenie na plus,
[?] Nie wiem czy to kwestia wrzucenia layoutu do podglądu, czy tak ma być na stałe, ale mam nadzieję, że tło będzie się rozciągało na całą stroną, a nie tylko w kwadrat jak to ma miejsce teraz,
[-] Niestety, moim zdaniem typografia wypada bardzo blado na tle reszty. Nie bardzo podoba mi się na lista z menu - głównie przez czcionki. Podobnie jak typografia w nagłówku "mapa strony".

Ogólnie, bardzo pozytywnie. Jeżeli zdecydujesz się dopracować typografię to moim zdaniem będzie jeszcze lepiej party.gif .
livinghatret

Dzięki wielkie za oceny!

Rysunek generowałem już kilka ładnych dni temu, więc od tego czasu zrobiłem już kilka zmian.

Czcionki poprawiłem - wygląda zdecydowanie lepiej. Kodowanie oczywiście też winksmiley.jpg
Przyciski menu nieco wyostrzyłem, więc całość stała się zdecydowanie bardziej czytelna.

Banner będzie animowany - będzie tam animacja we flashu. W założeniu będą tam też wyświetlanie reklamy produktów i trailery filmów z wyjazdów, które będzie można ściągnąć ze strony.

Za kilka dni wstępna wersja strony będzie skończona, więc wrzucę ją do oceny smile.gif

Pozdrawiam
Krzysiek
tog
ladne to tlo z deseniem
tylko moglbys dac rozmyte przejscie

bez sensu jest to powrozenie linku do mapy strony

gorne menu ma troche kiepsko widoczne napisy

na dole czcionki sa przyduze

nei wiem jak maja wygladac podstrony
ale wydaje mi sie, ze planujesz zrobic cos bez punktu zaczepienia z choc kilkoma linkami

ale jakby nei patrzec to od strony az bije profesjonalizm
duzy plus winksmiley.jpg
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.