Cytat(Pilsener @ 16.12.2009, 13:54:01 )

Ja mam kilka pytań i uwag:
Dobrze że tylko kilka.

1. Jakie jest preferowane zastosowanie tego systemu? Duże strony, małe strony, portale, firmowe, blogi, systemy finansowo-księgowe?
Moduł cms jest dodatkiem do mojego systemu crm, erp. To nie jest cms tylko moduł większego systemu informatycznego. Głównie chciałem udostępnić definiowane dokumenty przez www. Np wypełniasz wniosek kredytowy lub zamówienie, a ono wpada do systemowego obiegu dokumentów i konkretnych osób tak jak to zdefiniowałeś podczas tworzenia typu dokumentu.

2. Czy jest użyty memchached lub jakiś inny system cache?
Jak chcesz możesz sobie włączyć APC.

3. Czy wsparcie dla SEO ogranicza się tylko do ręcznego ustawienia tagów i linków czy jest jakiś generator/plugin/wtyczka umożliwiająca np. generowanie meta danych z treści i linków automatycznie? (tak, żeby szybko można było dodawać podstrony), zintegrowane zarządzanie tagami umożliwiające sterowanie nasyceniem wybranych słów kluczowych etc.
Nie. I nie znam żadnego algorytmu który by z treści strony potrafił wygenerować sensowne tagi meta czy opis strony.

4. Czy jest coś takiego jak dziedziczenie? Np. dodaje kategorię 1.1.2 i dziedziczy ona ustawienia, szablon, meta itp. z kategorii 1.1 (co umożliwia szybkie dodawanie kategorii) - w systemach tego typu bardzo mi takiej opcji brakuje
Nie.

5. Jak wygląda możliwość podpinania swoich pluginów/treści? Chodzi mi o łatwe wskazanie pliku z kodem źródłowym w PA i dodanie jakiejś zmiennej do widoku, celem wykorzystania jej w templatce strony. W systemach tego typu bardzo mi takiej możliwości brakuje, często człowiek widzi jakiś fajny skrypt i chciałby go dodać jako plugin, jednak bez poważnej ingerencji w kod się nie da.
Nie ma pluginów są moduły interfejs modułu. Cms jest modułem implementuje interfejs modułu i dziedziczy po klasie rdzeń udostępniającej podstawowe funkcjonalności. System nie jest przeznaczony dla ludzi , programistów którzy chcą go modyfikować to nie jest opensource. Na pewno nie pozwolę na to by ktoś dodawał swoje lub cudze skrypty do mojego systemu.

6. Jak wygląda u Ciebie dodawanie/edycja styli css? Czy jest możliwe dodanie stylu np. dla drukarki czy projektora dla wybranej strony?
Nie. Każdy szablon ma swój katalog ze stylami cms.css, strona.css, menu.css itp i możesz je modyfikować. Szablony, rodzaje menu i inne rzeczy przygotowuje ja. Użytkownik tylko sobie konfiguruje wygląd strony z dostępnych opcji w konfiguratorze lub może sobie zamówić szablon specjalnie dla siebie.

7. Moim zdaniem formularze są zbyt skomplikowane i za dużo opcji jest na jednej stronie, nie lepiej było zrobić PA na zasadzie drzewa?
Grupowanie danych jest w planach.

8. Brakuje mi w takich systemach helpa, lubię jak obok jest wyświetlana pomoc, lubię też jak są ikonki "?" po najechaniu/kliknięciu na nie pojawiają się pomocne wskazówki i podpowiedzi
Pan help jest w planach.
Tak w ogóle to ja dałem do oceny stronę dla mojego modułu cms, a nie moduł cms i na pewno nie robię następnego mambo, drupali czy kolejnego cms-a to jest tylko część mojego systemu informatycznego.