Cytat(l0ud @ 14.12.2009, 19:31:27 )

Jako projekt 'edukacyjny' jest OK - w większości działa i przy okazji nauczyłeś się jakiegoś BotAPI (20min nauki?)
Tak czy siak całość nie wygląda na więcej niż 2-3h pracy a użyteczność jest zerowa (mało kto sprawdza takie rzeczy na co dzień, a wyniki można znaleźć na pierwszej lepszej stronie)
W planach najciekawsze jest wyszukiwanie błędów, ale:
- przy wyłączonym raportowaniu błędów zapewne wszystkie mechanizmy za wyjątkiem tego od xss polegną
- przy większym zainteresowaniu całość padnie przy przeszukiwaniu podstron
- bez przeszukiwania podstron skuteczność np. wykrywania xss będzie znikoma
- to Twój serwer będzie testował bezpieczeństwo, a więc za ew. skutki włamań odpowiadasz Ty [choć po tym co robiłeś bez konsekwencji pewnie Ci to zwisa i powiewa]
Jak na razie napisałeś tylko jakiś skrypcik który pewnie pobiera dane z innej strony (choć szczerze mówiąc nie mam pojęcia jak to działa, może robisz to we własnym zakresie) i zwraca jakiś śmieszny tekst ze średnikami. To za mało do oceny. 2/10
Jeśli chodzi o użyteczność zależy dla kogo

są osoby które korzystają.
Szukanie będzie dodawane do crona i w kolejce szukać błędów. A to co robiłem jest moją sprawą

Pamiętaj że można błędów szukać po proxy

Cytat(Shadowsword @ 14.12.2009, 20:57:08 )

Pobawiłem się trochę botem i wszystkie domeny pokazało mi jako "brak wyników!" (patrzyłem google i kilka moich stron). Przestałem z niego korzystać i za jakieś 15 min dostałem wiadomość (na wszystkie wcześniejsze pytania mi odpowiedział):
Tak, dostałeś wiadomość bo testowałem panel do ręcznego wysyłania wiadomości i akurat ciebie z listy logów wybrałem.
----
Przy okazji po napisaniu wszystkich funkcji do bota cały kod szkieletu bota zostanie udostępniony na zasadach open-source.