Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP][MySQL]Brak wyswietlania tabel
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
neo1986kk
  1. $start = $_GET['start'];
  2. if($start==''){$start=1;}
  3. $na_stronie = 5;
  4.  
  5. $wykonaj=mysql_query("SELECT * FROM wystawioneop");
  6. $znaleziono=mysql_num_rows($wykonaj);
  7.  
  8. print '</center>';$query = "SELECT * From przeterp2 LIMIT ".($start).",".$na_stronie."";
  9. $result = mysql_query ($query);
  10. echo '<center><table border="1" width="500">';
  11. echo '<tr><td align="center">DATA</td><td align="center">NR FAKTURY</td><td align="center">WARTOŚĆ NETTO</td><td align="center">WARTOŚĆ BRUTTO</td><td align="center">DNI PRZETERMINOWANIA</tr>';
  12.  
  13. while ($wiersz1 = mysql_fetch_array($result))
  14. {
  15. echo '<tr><td align="center">'. $wiersz1[1].'</td><td align="center"><a href="pokaz_fakt.php?nrfakt='. $wiersz1[2].'">'.$wiersz1[2].'</td><td align="center">'. $wiersz1[3].'</td><td align="center">'. $wiersz1[4].'</td><td align="center">'. $wiersz1[5].'</td></tr>';
  16. }

W bazie mam 2 rekordy zapisane a wyświetla 1.
W bazie mam 4 rekordy wyświetla 3.
Wniosek: Zawsze wyświetla o jeden mniej... Dlaczego?
darko
LIMIT x,y
gdzie x - zaczyna się od zera, a y - to pożądana wartość - 1 (-1 bo x zaczyna się od zera)
neo1986kk
tak ale skoro ma wyświetlać 5.
czyli tak jak mówisz 5-1 to 4
to czemu jak są w bazie 2 rekoedy to on wyświetla 1?
Chyba ze juz źle myslę.

Wpisałem $start = 0 i wyświetla, mam nadzieje ze mi nie popsuje to jakiś innych właściwości kodu. dokladnie chodzi o to że na stronie wyświetla 5 rekordów poniżej numery strony od 1 do .... tyle ile potrzeba aby wyświetlić wszystkie rekordy z bazy. Pozdrawiam i dziękuje za pomoc
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.