Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php]Zle mi sortuje tablice
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Bojakki
  1. $style[] = array('id' => '1', 'styl' => 'klasyczny', 'kolejnosc' => 1, 'waga' => 1);
  2. $style[] = array('id' => '2', 'styl' => 'bizantyjski', 'kolejnosc' => 2, 'waga' => 1);
  3. $style[] = array('id' => '3', 'styl' => 'przedromański', 'kolejnosc' => 3, 'waga' => 1);
  4. $style[] = array('id' => '4', 'styl' => 'romanizm', 'kolejnosc' => 4, 'waga' => 1);
  5.  
  6. foreach ($style as $klucz => $wiersz) {
  7. $id[$klucz] = $wiersz['id'];
  8. $styl[$klucz] = $wiersz['styl'];
  9. $kolejnosc[$klucz] = $wiersz['kolejnosc'];
  10. $waga[$klucz] = $wiersz['waga'];
  11. }
  12.  
  13. array_multisort($kolejnosc, SORT_ASC, $style);
  14. echo '<table class="sc_ranking">';
  15. foreach ($style as $pk) {
  16. echo '<tr><td>'.$pk['id'].'</td><td>'.$pk['styl'].'</td></tr>';
  17. }
  18. echo '</table>';

Wyswietla taki wynik:
Kod
-    -
1    1
1    1
1    1
1    1
<    <
D    D
a    a
a    a
1    klasyczny
2    bizantyjski
3    przedromański
4    romanizm

Skad sie wziely te jedynkki, literki a, nawiasy itp? Jak to usunac by wyswietlaly sie tylko te 4 ostatnie wiersze? Jak robilem to na tablicy 2 elementowej to było dobrze.

Hehe, dobra juz wiem, pod zmienna style bylo cos jeszcze z wczensiejszej czesci kodu:)
melkorm
Dosłownie skopiowałem Twój przykład i mam :

Kod
<table class="sc_ranking"><tr><td>1</td><td>klasyczny</td></tr><tr><td>2</td><td>bizantyjski</td></tr><tr><td>3</td><td>przedromański</td></tr><tr><td>4</td><td>romanizm</td></tr></table>
>Exit code: 0

Więc raczej jest okej, zrób var_dump na prawdziwych danych, wklej, albo popraw podane.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.