Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]wyswietlenie strony jako obrazek
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
webspy
Witam, troszkę szukałem ale nie mogłem znaleźć więc chciałem zapytać się fachowców czy jest taka możliwość aby na podstawie kodu strony www zapisać stronę do JPG??
Czyli prościej chodzi mi o to czy da radę np ten oto kod
  1. <table><tr><td>Tekst strony</td><td>Jakiś tekst2</td></tr></table>

Wyświetliło jako obrazek w takiej postaci w jakiej wyświetliłby się normalnie w przeglądarce: Tekst strony | Jakiś tekst2

Jeśli nie ma takiej możliwości to czy da radę jakoś wyświetlić taką stronę bez możliwości zobaczenia kodu źródłowego??

Z góry dziękuję za pomoc.
kosmowariat
W php nie ma możliwości (chociaż w sumie nie jest to niemożliwe do zrobienia w PHP). Niestety nie ma również możliwości ukrycia kodu HTML.

Nie wiem po co to i do czego ale może FLASH będzie rozwiązaniem ?
webspy
Chciałbym wygenerowany kod wyświetlić jako obrazek w celu zobaczenia przez uzytkownika efektu jak to będzie wyglądało na stronie, a nie chciałbym żeby ten kod został skopiowany przed nastepną operacją.

Myslałem jeszcze o lightbox, jednak myślę ze flash też będzie dobrym rozwiązaniem tylko bym musiał troszkę się nauczyć winksmiley.jpg

Ma ktoś jeszcze jakiś pomysł jak można zrobić podgląd strony tak aby zobaczyć wygląd bez możliwości zobaczenia kodu??
kosmowariat
w tym momencie to już zaczyna zależec od tego co dokładnie ma byc na tym obrazku.
może wystarczy to a może nie
http://php.net/manual/en/book.image.php
webspy
To ma tak działać jak print screen strony www. Myślę że jednak flash będzie tutaj najlepszym rozwiązaniem.
Bo z tego co wiem to chyba nie da się z kodu html wygenerować obrazek wyglądu wyświetlanej strony.
No cóż pomyślę jeszcze nad rozwiązaniem ukrycia kodu.
Mógłbym zrobić print screena strony i zapisać w obrazku ale za każdym razem będę miał inny kod html więc tak się nie da zrobić.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.