Stworzyłem sobie logowanie i rejestrację, wszystko działa jak należy.
Teraz chciałbym zrobić, że przy rejestracji nowego konta, tworzy się automatycznie profil użytkownika - też działa. Profil się tworzy, wszystko działa.
Teraz chciałbym, żeby tylko zalogowani użytkownicy mogli przeglądać informacje w profilach użytkowników - niby też działa, ale muszę includować cały plik z zewnątarz, bo jak dam w rejestracja.php to jak jestem zalogowany jako np.: daniel i wejdę na profil np.: stefan, to pokazuje mi informacje o profilu daniela.. nie mam pojęcia jak to zrobić, siedzę nad tym 2 dzień i nadal nic..
o to plik rejestracja.php:
<div class="post"><Br> <div id="newstitle">Rejestracja w serwisie xxx - Krok 2</div> <div id="newsbg"> <?php if (($nick=='') && ($pass2=='') && ($pass=='')){ $usernew = "users/".$nick.".php"; if ($pass == $pass2){ $zawuser = "$grupa|$nick|$pass|$email|$imie"; $adduserpa = "users/profile/".$nick.".php"; $_SESSION['username']=$imie; $_SESSION['usermail']=$email; //TWORZENIE PROFILU $zawuserp = " <div class=post><br> <div id=newstitle>Przeglądasz profil użytkownika: $nick</div> <div id=newsbg> <?php require_once ('test.php'); ?> "; echo ('<font color=green><b>Witaj '.$nick.'! Dziękujemy za rejestrację w serwisie fwsite.pl!</b></font><br><br> Twój nick: <b>'.$nick.'</b> | Hasło: <b>'.$pass.'</b> - prosimy zapisać te dane.<br> Należysz do grupy użytkowników! <br><br> Możesz się teraz <a href=?site=logowanie>zalogować</a> na swoje konto!'); } else { } ?> </div>
bardzo proszę o pomoc.