Kiedy ustawię wysyłkę poprzez serwery o2.pl mail dochodzi (do SPAMU ale zawsze coś...)
Moje pytanie jest takie, jak mam ustawić PHPmailera oraz mój plik z configiem aby wysyłka poprzez GMAIL wykonywana była poprawnie??
<?php function mail_config() { require_once("PHPMailer/class.phpmailer.php"); $mail = new PHPMailer(); $mail->PluginDir = "PHPMailer/"; $mail->CharSet = 'ISO-8859-2'; $mail->ContentType = 'text/html'; $mail->Encoding = 'base64'; $mail->isHTML(true); $mail->From = "".$config_sql['adres_email_send'][0].""; //adres mailowy naszego konta $mail->FromName = "".$config_sql['adres_email_name'][0].""; $mail->Host = "".$config_sql['adres_email_serwer_smtp'][0].""; //adres serwera SMTP np smtp.wp.pl $mail->Mailer = "smtp"; $mail->Username = "".$config_sql['adres_email_nazwa_konta'][0].""; //nazwa uzytkownika $mail->Password = "".$config_sql['adres_email_haslo_konta'][0].""; //nasze haslo do konta SMTP $mail->SMTPAuth = true; $mail->SetLanguage("pl", "PHPMailer/language/"); return $mail; } ?>
Oto ustawienie configu wysyłki maila skryprtu. Co muszę dodać, poprawić aby wysylka szła poprawnie??
SMTP robię smtp.gmail.com, POP i IMAP na tym koncie gmail mam powłączane
PHPmailer jest w wersji Version 5.0.0 (April 02, 2009)
Przy wysyłce z serwera Gmail pokazuje taki błąd:
"Błąd SMTP: Nie można przeprowadzić autentykacji."