Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP] przycisk back w IE
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
deboer82
Siemka,

mam taki mały problemik w php. Mam dwie stronki i na 1 stronce ustawiają sie domyślnie wartosci jakieś w formularzu, poźniej je zmieniam i przechodzę do następnej stronki wysyłając POST-em. Gdy w FF dam Back wszystko jest ok, ale jak zrobię back w IE to wartości które zmieniłem się resetują na domyślne/startowe. Czytałem żeby ustawić coś takiego:
  1. header("Expires: Sat, 01 Jan 2000 00:00:00 GMT");
  2. header("Last-Modified: ".gmdate("D, d M Y H:i:s")." GMT");
  3. header("Cache-Control: post-check=0, pre-check=0",false);

ale i tak problem występuje nadal.

Z góry dzięki. Jakub
nospor
No bo się nie polega na takich rzeczach jak back w przeglądarce.
To Twoj formularz ma miec przycisk WSTECZ, którego nacisniecie przekieruje cie do poprzedniej strony i w akcji zostaną ustawione wartosci wpisane na tej stronie
zordon
może lepiej zapisz dane z post do sesji i dodaj własny przycisk "wróć" na stronę z formularzem. a na stronie z formularzem jesli istnieją dane z sesji to od razu wstawiaj do formularza. wtedy masz pewność, że będzie działać wszędzie, bez fochów przeglądarek smile.gif
piotr94
dokładnie, możesz albo zapisać dane w sesji i przy kliknięciu wstecz przechodzić do poprzedniej strony i w skrypcie php wczytywać te wartości z $_SESSION, albo użyć pól hidden i przy przycisku wstecz dawać formularz z tymi wartościami w polu hidden
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.