Zwracam się do was z prośbą o pomoc w modyfikacji mojego skryptu (częściowo mojego) formularza wysyłającego zlecenia reklamowe, tak aby móc załączać
pliki spakowane w rar czy zip.
Mam 2 pliki - jeden to formularz.php - nie jest istotna jego budowa, ma kilka pól tekstowych (imie nazwisko, nazwa firmy, itp), tresc wiadomosci, oraz 2x radio buttons,
i 2 listy rozwijane a także pole dołącz plik -
<input name="plik" type="file" />
Po poprawnym wypełnieniu, formularz przesyła dane do pliku o nazwie odczyt.php, którego kod znajduje się poniżej.
Dodam, że wszystko działa jak należy, odbieram maila, za wyjątkiem dodawania pliku. Nie chciałbym pisać od nowa skryptu, chciałbym tylko zmodyfikować
ten dodając odpowiedni skrypt załączający spakowany plik i wysyłający na maila jako załącznik.
niestety brak mi wystarczającej wiedzy, a metodą prób i błędów już brakuje mi cierpliwości i czasu.
Z góry serdecznie dziękuję za pomoc. Oto skrypt:
<?php // adres email $email_to = "info@mojadres.pl"; $email_subject = "Zlecenie"; function died($error) { // wiadomosc o bledach } // validation expected data exists died('przepraszamy, wszystkie pola muszą być uzupełnione.'); } $nazwisko = $_POST['nazwisko']; $nazwa_firmy = $_POST['nazwa_firmy']; $adres = $_POST['adres']; $nr = $_POST['nr']; $kod = $_POST['kod']; $kod2 = $_POST['kod2']; $adres2 = $_POST['adres2']; $email_from = $_POST['email']; $telephone = $_POST['telefon']; $nip = $_POST['nip']; $spot = $_POST['projekt_reklamy']; $opis = $_POST['opis']; $plik = $_POST['plik']; $error_message = ""; $email_exp = "^[A-Z0-9._%-]+@[A-Z0-9.-]+\.[A-Z]{2,4}$"; $error_message .= 'nieprawidłowy adres email,<br />'; } $string_exp = "^[0-9 .-]+$"; $error_message .= 'nieprawidłowy numer telefonu,<br />'; } $string_exp = "^[0-9 .-]+$"; $error_message .= 'nieprawidłowy numer NIP,<br />'; } $string_exp = "^[0-9 .-]+$"; $error_message .= 'nieprawidłowy kod pocztowy,<br />'; } $string_exp = "^[0-9 .-]+$"; $error_message .= 'nieprawidłowy kod pocztowy,<br />'; } died($error_message); } $email_message = "ZLECENIE:\n\n"; function clean_string($string) { } $email_message .= "imię i nazwisko: ".clean_string($nazwisko)."\n"; $email_message .= "nazwa firmy: ".clean_string($nazwa_firmy)."\n"; $email_message .= "adres: ".clean_string($adres)." ".clean_string($nr)."\n"; $email_message .= "".clean_string($kod)."-".clean_string($kod2).",".clean_string($adres2)."\n"; $email_message .= "email: ".clean_string($email_from)."\n"; $email_message .= "telefon: ".clean_string($telephone)."\n"; $email_message .= "NIP: ".clean_string($nip)."\n"; $email_message .= "---------------------------------------------------------\n"; $email_message .= "\n"; $email_message .= "OPIS/UWAGI: \n".clean_string($opis)."\n"; // create email headers $headers = 'Od: '.$email_from."\r\n". 'Reply-To: '.$email_from."\r\n" . ?> <h3>Dziękujemy za zgłoszenie.</h3> <a href="/index.php" title="index">powrót do strony głównej</a> <? } ?>