Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [jQuery] drop-down-menu
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
Black-Berry
Hej,
dawno nic nie pisałem na forum dlatego witam wszystkich po przerwie. Ostatnio miałem trochę więcej czasu na zabawę z JQuery. Postanowiłem napisać nową wersję menu do swojego cms'a. Proszę wszystkich o ocenę testy i wszelkie możliwe uwagi jakie się wam nasuwają.

DEMO
emp
Niewiele do oceny. Zwykłe, proste menu rozwijane. Z wyglądu w miarę ładne.
14 błędów

@down BB nie wiem o czym mówisz. Walidator nie sprawdza JavaScript tylko poprawność kodu html względem zdeklarowanego typu dokumenty. Należało by tak zrobić skrypt by generował poprawny kod html.
frytek92
Jeżeli chodzi o wygląd to jest super. Błedy też nie sa wiekszym problemem lecz twoje menu kompletnie nie dziala pod IE6 co jest wielkim minusem.

Polecam ci aplikacje IE Tester i testować pod nią wszystkie swoje projekty dzięki temu unikniesz wszelkich problemów

Pozdrawiam
Black-Berry
@emp Błędy JS sprawdzone w walidatorze w3c blinksmiley.gif ? Ja chyba o czymś nie wiem....

@frytek92 Z IE6 zdaję sobie sprawę ale nowa wersja CMS'a nie będzie działać pod IE6. Myślę że 2010 rok to najwyższa pora żeby pewne rzeczy sobie odpuścić smile.gif
vokiel
Menu ciekawe, ładne, przyjazne.

BTW. Wyłączcie indeksowanie katalogów na edico.nazwa.pl, bo można przejrzeć zawartość serwera, i jeszcze ktoś Wam ukradnie cms'a winksmiley.jpg
Black-Berry
Cytat(vokiel @ 27.01.2010, 10:02:30 ) *
BTW. Wyłączcie indeksowanie katalogów na edico.nazwa.pl, bo można przejrzeć zawartość serwera, i jeszcze ktoś Wam ukradnie cms'a winksmiley.jpg

Dzięki za wskazówkę biggrin.gif Myślałem że nie da się ściągać plików PHP z serwera ale wole nie sprawdzać bo już różne cuda mnie w życiu zaskakiwały biggrin.gif
vokiel
Cytat(Black-Berry @ 27.01.2010, 10:14:36 ) *
Dzięki za wskazówkę biggrin.gif Myślałem że nie da się ściągać plików PHP z serwera ale wole nie sprawdzać bo już różne cuda mnie w życiu zaskakiwały biggrin.gif

Pliki *.php może nie tak łatwo, ale jeśli macie cms'a spakowanego do .zip czy .rar, to już problemu nie ma winksmiley.jpg
skowron-line
Według mnie jeżeli na kliknięcie się rozwija menu to na kliknięcie powinno się też zwinąć i, lub po zjechaniu z obszaru menu.
Black-Berry
Cytat(skowron-line @ 27.01.2010, 17:17:13 ) *
Według mnie jeżeli na kliknięcie się rozwija menu to na kliknięcie powinno się też zwinąć i, lub po zjechaniu z obszaru menu.

Ze zwijaniem po kliknieciu masz rację, będę to musiał poprawić ale zwijanie po zjechaniu z obszaru menu nie było nigdy moją intencją. Zobacz jak działają menu w windowsie. Oczywiście chętnie popolemizuję smile.gif Jak już coś robić to porządnie.
thomson89
Super menu. Dobrze się prezentuje i jest bardzo funkcjonalne.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.