Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Biznestrick.com (Moja Gra Internetowa)
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
frytek92
Witam

Rok temu zaczełem pracować nad własną grą internetową wpadłem na pomysł zrobienia gry internetowej .

Pracowałem nad grą przez cały rok przez ten czas nauczyłem sie w pewnym stopniu js,ajax-a,obiektowego php i dzisiaj wypusciłem gre do testów alpha.

Licze na wasza wyrozumiałość podaje waszej ocenie w nadzieji ze znajdziecie błedy dzieki którym moja gra mogła by sie rozwijac wiec jezeli chodzi o krytke to smiało smile.gif

Adres Do Gry : http://www.biznestrick.com/from-phpForum (Dodaje dodatkowy link z ciekawości ile będzie wejść tongue.gif)

Do testów również podaje konto testowe tylko jest taki mały feler ze na początku jest tworzenie postaci i wprowadzenie do gry wiec lepiej do oceny stworzyc nowe konto a nie trzeba podawac swojego maila mozna np. niepodam.pl i potem wszystkie konta z tym mailem skasuje wiecej jak bedziecie chcieli dalej grac w co wątpie to wystarczy zmienić maila) polecam również informacje o grze tam sie dowiecie czego ona dotyczy oraz przeczytania poradnika Pomoc > Poradniki bo tak na sucho to troche cieżko

Login : testowe

Hasło : testowe
kallosz
przeglądarka chrome - nie działa przycisk zaloguj
blooregard
Wybierz imię:

Tomek

Cytat
Nie Ma Takiego Imienia !

biggrin.gif
frytek92
Cytat
przeglądarka chrome - nie działa przycisk zaloguj

Własnie to jest mój problem od paru dni przycisk działa bo gra w miare stabilna działa na wszystkich przeglądarkach. Wystarczy nacisnac myszka zaloguj. Ale dzieki to mnie zmobilizuje do usunięcia tego problemu.

Cytat
Nie Ma Takiego Imiona!

W grze wszystkie imienia sa w pełnych wersjach biggrin.gif wiem ze dziwnie ale po prostu miałem cała liste imion w pełnych wersjach spróbuje to usunąć. Ale dzieki

Ps.Czekam na kolejne błędy i ostrzej oceniajcie biggrin.gif
blooregard
Cytat
W grze wszystkie imienia sa w pełnych wersjach

imiona* smile.gif

Tzn. powinienem podać Tomasz, zamiast Tomek, tak?

BTW, po kiego grzyba to jest?
frytek92
Tak zamiast Tomek Tomasz ale możesz podać fikcyjne dane. Przede wszystkim chodzi dla stworzenia realizmu tworze kilka nowych opcji w których będzie niezwykle przydatne jak wiek jak i imiona. Były jeszcze nazwiska ale dałem sobie spokój bo to była już przesada biggrin.gif
zzeus
O Grze - napisz opis gry po polsku smile.gif
darko
U mnie pod firefoxem 3.5.7. ledwo widać przycisk wyloguj.
// edit @post niżej
przy rozdzielczości 1680 x 1050 widzę tylko 6 rzędów pikseli w poziomie licząc od góry i w sumie bardziej domyśliłem się, że to jest wyloguj niż zobaczyłem.
frytek92
Cytat(zzeus @ 29.01.2010, 13:54:40 ) *
O Grze - napisz opis gry po polsku smile.gif

Po polsku czyli co ci się opisie gry nie podoba ? (Zrobiłem ostatniego czasu ankiete najpierw u moich 5 znajomych a potem u 5 przypadkowych osób na czacie i powiedzieli ze opis jest ok) Ale jeżeli naprawde coś jest nie tak to powiedz co

Cytat(darko @ 29.01.2010, 13:58:09 ) *
U mnie pod firefoxem 3.5.7. ledwo widać przycisk wyloguj.

Nie przesadzajmy biggrin.gif też mam firefoxa 3.5.7 i przycisk jest widoczny ale nie rzuca się w oczy.
zzeus
Co mi się nie podoba ? np. to

Cytat
Drogie samochody,pełne wdzięku kobiety, oraz miliony euro na twoim koncie lecz zanim to wszystko osiągniesz. Musisz zrobić pierwszy krok

Dlaczego tam jest kropka ?
Kildyt
Konto testowe nie działa.

Należy się wielki plus za pomysł i determinację do pracy. Gra jako całość nie prezentuje się dobrze, ale pojedyncze elementy są bardzo fajne. Właśnie nad tym IMHO powinieneś obecnie popracować. Odrzuć na boczny plan dodawanie nowych możliwości. Ulepszaj i staraj się stworzyć jak najbardziej intuicyjny i przyjazny użytkownikowi panel gry. Zacznij od zmiany designu. Przejdź na proste, pastelowe kolory a'la web 2.0, abyś miał podstawę do budowy intuicyjnego thema. Obecne kolory są zbyt jaskrawe. Jeżeli chcesz aby użytkownik przesiadywał wiele godzin grając w twoją grę i co ważne, aby wrócił to them musi być przyjazny dla oka, a teraz niestety tak nie ma. Jeżeli jakaś opcja nie działa jeszcze to po prostu nie dawaj do niej linka. Pozwoli to lepiej przemyśleć budowę już istniejących opcji.
Za dużo amatorszczyzny i efekciarstwa, a za mało przemyślanych działań.
Spawnm
Pod ff 3.6 wszystko się sypie:
http://img64.imageshack.us/img64/1767/zrzutekranuok.png
kilab
Pod Operą 10.10 lewe menu podobnie jak pod FF 3.6, jest u dołu, a wydaje się, że powinno być wyżej. Tak jak już @Kildyt wspomniał, konto testowe nie działa. Również grafika i kolory nie są "najlepsze". Lightbox na stronie "O grze" się sypie. Przyciski Prev i Next są cały czas widoczne ( http://img534.imageshack.us/img534/4579/zrzutekranu.jpg ) smile.gif

frytek92
Cytat(Spawnm @ 30.01.2010, 13:25:53 ) *

Dzieki zostanie to poprawione winksmiley.jpg

Cytat(kilab @ 31.01.2010, 20:44:51 ) *
Pod Operą 10.10 lewe menu podobnie jak pod FF 3.6, jest u dołu, a wydaje się, że powinno być wyżej. Tak jak już @Kildyt wspomniał, konto testowe nie działa. Również grafika i kolory nie są "najlepsze". Lightbox na stronie "O grze" się sypie. Przyciski Prev i Next są cały czas widoczne ( http://img534.imageshack.us/img534/4579/zrzutekranu.jpg )

Nie rozumiem jak menu u dołu ? i co to znaczy ze sie sypie jeżeli chodzi o Lightbox to jak się sypie chyba nie dlatego ze przyciski są widoczne bo o to chodzi smile.gif

Ps.Dzięki za wszystkie opinie błędy. Problem z logowaniem został już zwalczony i kiedy znajdę więcej funduszy to zmienię grafikę smile.gif
kilab
Z menu chodziło i o to, że jest ono wyrównane do dołu, nie góry, jak to się zawsze robi. Dziwnie to wygląda. Dopiero teraz zobaczyłem, że jest to jedne obrazek - game_index_02.png. Co do lightboxa, przyciski owszem, powinny być widoczne, ale po najechaniu na lewą część zdjęcia (przeycisk prev) bądź prawą (next). A są widoczne i jeden i drugi bez najeżdżania na nie smile.gif
thomson89
Super gra!

Literówka przy wyborze postaci: "berobotny".
frytek92
Witam ponownie wg waszych wskazówek przygotowuje nowy wygląd gry oceńcie jak wam się podoba ?

cniak
Regulamin:
Cytat
5) Administrator ma prawo do usunięcia konta użytkownika bez podania przyczyny.

I kto by chciał grać na takich zasadach?
bl4ck_b0x
Jak dla mnie wygląd dobry ale umieściłbym jakieś elementy które wskazują na charakter gry.
thomson89
Cytat(cniak @ 13.03.2010, 11:15:56 ) *
I kto by chciał grać na takich zasadach?

A kto by czytał regulamin?

Szablon piękny. Bynajmniej mi się podoba. Jednak, przydałoby się coś co wskazuje na charakter gry, np. pieniądze w logo.
karol33
najnowsza opera...i wszystko trybi
frytek92
Cytat
najnowsza opera...i wszystko trybi

O co chodzi bo nie rozumiem ? haha.gif
maniekl2
Nie wiem czemu, ale jak się uczę w szkole to nie dodaje mi nic inteligencji smile.gif
Tak samo, zdałem kurs a i jak chce zdobyć 2 poziom to i tak włącza się 1
sory, mój błąd , po prostu nie zdałem smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.