Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Dzienik zastępstw [PHP][MySql]
Forum PHP.pl > Forum > PHP
pajdakks
Witam smile.gif.
Zamierzam napisać dziennik zastępstw.
Ogólnie to ma wyglądać tak,że jest panel i w tym panelu ma być godzina lekcyjna( i tutaj rozwiaj mi się lista z dostępnymi godzinami) , lekcja która jest zastępowana ( i tutaj tez polski, matma etc.), z kim jest zastępstwo(i tutaj tez tabelka do wpisania) , powód( L4 etc.), klasa w której ma być zastępstwo.
No i teraz to bylo by wyświetlane w zwykłej tabelce, a dane przechowywane byłyby w bazie.

Moja proźba jest taka, więc czy mógłbym mnie ktoś jakoś nakierować co jak z czym zjeść, jakieś gotowe skrypty które mógłbym ze sobą połączyć żeby dały taki efekt jak potrzebuje.

Mam nadzieję, że ktoś się zlituje i pomoże .
Pozdrawiam
Pilsener
Zamierzasz napisać a nie wiesz jak to zrobić? Zaczynasz od struktury danych, czyli tworzysz tabele główną: listę zastępstw - to tu będą dodawane i edytowane zastępstwa. Następnie tabele dodatkowe (lista przedmiotów, lista nauczycieli, lista powodów etc.) i tworzysz relacje z tabelą zastępstw. Gdy masz już strukturę danych to przystępujesz do tworzenia interfesju - robisz schemat panelu, tu akurat będzie prosto bo jeden formularz dodawania/edycji zastępstw, wyświetlenie zastępstw na stronie + jakaś szukajka do tego także nie sprawi problemu.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.