Cytat(emp @ 4.02.2010, 03:48:04 )

Pod IE6 strona się pruje i flash nie zawiera żadnej treści.
Powinieneś do klasy dodać możliwość generowania efektu cienia i zrobić dokumentacje po polsku.
Och...czy na prawdę dalej musimy wspierać IE6 - już nawet Google się go ma wyprzeć ze swoimi aplikacjami

Nad rozwiązaniem cienia pomyślę, bo faktycznie może się przydać.
Dokumentacji PL w swoim czasie na pewno powstanie, tylko najpierw chciałem wystartować do szerszego grona (w razie gdyby ktoś spoza PL się na moją klasę naciął

Cytat(darko @ 4.02.2010, 04:49:34 )

To daj jeszcze otwartą licencję i
Zastrzeżenia/wątpliwości:
1. pomieszane nazewnictwo polski i angielskie ($rozszerzenie)
2. brak komentarzy-dokumentacji phpDoc
3. czy Ty kochasz static ? - po co sobie tak utrudniać życie ?
4. nie piszesz nic o typach rozszerzeń obsługiwanych obrazków (jpg, png, gif)
5. komunikat o treści: No - server doesn\'t support technology used in this library <--- mi nic nie mówi, lepiej byłoby wypluć, że serwer nie obsługuje rozszerzenia GD
6. brakuje mi możliwości zmiany czcionki dla znaku wodnego (domyślnie jest Verdana)
7. nie znalazłem także możliwości zapisywania utworzonych miniatur na serwerze (ale pewnie gdzieś jest)
8. zamiast tego - swoją drogą fajnego ascii arta dałbyś komentarz phpDoc z: opisem klasy, autorstwem, wersją, wymaganiami, licencją etc.
Podsumowując:
ogólnie kawał dobrej roboty, kontynuuj prace i aktualizuj swój projekt, myślę, że wielu ludziom może przydać się taka podręczna niewielkich rozmiarów klasa do tworzenia miniatur.
ps. layoutu strony nie ocenię, bo na grafice się nie znam i niech tak zostanie

Fakt - licencja nie jest wspomniana, ale w założeniach jest "bierzcie i róbta co chceta" ;]
2. Były, ale się zmyły - ograniczyłem się do dokumentacji poza klasą (chociaż fakt, teraz widzę, że nie zawiera wszystkich informacji)
3. static jest tylko na użytek singletona
6. Dowolny Truetype font. Wrzucasz plik, w parametrach funkcji podajesz nazwę ze ścieżką i proszę bardzo

7. funkcja EndCreate jako drugi parametr przyjmuje nazwę pliku (z rozszerzeniem i może być ze ścieżką) - oczywiście jeśli zapisze na serwer to już nie wyświetla AdHoc
8. goto 2;

Ale ok... przy następnej wersji postaram się z powrotem dodać