Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]Pole formularza, przekierowanie o okresonym czasie
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Alkan0id
Witam.
Zrobiłem na mojej witrynie (obecnie nie jest jeszcze umieszczona w sieci) zakładkę pomoc gdzie można mnie poinformować o błędach w działaniu strony.
Jest to prosty formularz, który przesyła dane do bazy danych.
Mam jednak problem nie mam pojęcia jak zrobić aby pole formularza było prostokątem (obecnie jest prostokątem ale jego wysokość odpowiada wielkości liter)
JEST

a ma być
|_______________________________________|
Nie spotkałem się jeszcze z taką informacją.
Drugim problemem jest to, że gdy dane zostaną już wprowadzone zostaje wyświetlony komunikat.
"Połączenie nawiązane
Problem został zgłoszony poprawnie. Dziękujemy!"
Chciałbym aby po określonym czasie nastąpiło przekierowanie na stronę główną (bądź poprzednią co jest chyba bardziej odpowiednią opcją)

Co sądzicie o takim rozwiązaniu (mianowicie o przesyłanie problemów do bazy a nie na e_mail).
Jak zabezpieczyć się przed potencjalnym spamerem, który będzie "zapychał" bazę danych spamem.
Chodzi o ograniczenie czasowe np "Już dodałeś zgłoszenie następne będzie można dodać za około 30 sekund".

Ostanie pytanie jest z innej beczki. Posiadam na stronie skrypt który odczytuje ostanie 4 tematy z forum i wypisuje je.
Jednak nie wyświetla Polskich znaków.
Kodowanie na stronie
Kod
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />

Forum to Simple Machine Forum i z tego co wiem to kodowanie również jest w utf-8.
Burned
Cytat(Alkan0id @ 5.02.2010, 23:22:10 ) *
Mam jednak problem nie mam pojęcia jak zrobić aby pole formularza było prostokątem (obecnie jest prostokątem ale jego wysokość odpowiada wielkości liter)
użyj textarea zamiast input

Chciałbym aby po określonym czasie nastąpiło przekierowanie na stronę główną (bądź poprzednią co jest chyba bardziej odpowiednią opcją)
przekierowania

Ostanie pytanie jest z innej beczki. Posiadam na stronie skrypt który odczytuje ostanie 4 tematy z forum i wypisuje je.
Jednak nie wyświetla Polskich znaków.
Kodowanie na stronie
Kod
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />

Forum to Simple Machine Forum i z tego co wiem to kodowanie również jest w utf-8.
Przed pobieraniem danych z bazy wykonaj zapytanie z SET NAMES 'utf8'
Alkan0id
mysql_set_charset('utf8');
Zadziałało.Problemem jest sposób formatowania na forum ale to już odrębna kwestia.
<meta http-equiv="refresh" content="2; url=index.php">
Gdzie 2 to liczba sekund po których nastąpi przekierowanie na stronę.

Gdybym wiedział czego szukać to sam znalazł bym sobie w google.

Temat myślę, że można usunąć jednak gdyby się tak nie stało to dodałem u góry rozwiązania może komuś się przyda.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.