Zrobiłem na mojej witrynie (obecnie nie jest jeszcze umieszczona w sieci) zakładkę pomoc gdzie można mnie poinformować o błędach w działaniu strony.
Jest to prosty formularz, który przesyła dane do bazy danych.
Mam jednak problem nie mam pojęcia jak zrobić aby pole formularza było prostokątem (obecnie jest prostokątem ale jego wysokość odpowiada wielkości liter)
JEST
| |
| |
| |
|_______________________________________|
Nie spotkałem się jeszcze z taką informacją.
Drugim problemem jest to, że gdy dane zostaną już wprowadzone zostaje wyświetlony komunikat.
"Połączenie nawiązane
Problem został zgłoszony poprawnie. Dziękujemy!"
Chciałbym aby po określonym czasie nastąpiło przekierowanie na stronę główną (bądź poprzednią co jest chyba bardziej odpowiednią opcją)
Co sądzicie o takim rozwiązaniu (mianowicie o przesyłanie problemów do bazy a nie na e_mail).
Jak zabezpieczyć się przed potencjalnym spamerem, który będzie "zapychał" bazę danych spamem.
Chodzi o ograniczenie czasowe np "Już dodałeś zgłoszenie następne będzie można dodać za około 30 sekund".
Ostanie pytanie jest z innej beczki. Posiadam na stronie skrypt który odczytuje ostanie 4 tematy z forum i wypisuje je.
Jednak nie wyświetla Polskich znaków.
Kodowanie na stronie
Kod
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />
Forum to Simple Machine Forum i z tego co wiem to kodowanie również jest w utf-8.