Mam następujacy problem.
Robie maly terminarz opierajacy sie na mysql i php, problem jest w tym iz chcialbym aby odpowiadajacemu dniu ktory posiada zmienna stworzona w petli porownywalo z dniem ktory jest wpisany w baze mysql, lecz nie wyswietla sie w ogole, o to wizualny wyglad Klik , chodzi mi o to ze w bazie mam pole 'wydarzenie', 'dzien', 'miesiac' i w kazdym stworzonym kwadraciku na stronie porownywalo liczbe ktora robi te kwadraciki i przypisywalo mu wydarzenie, mysle ze ktos zrozumial ten chaotyczny opis.
Oto kod php :
<? $ii = 0; $dbname = 'xxxxxxxxxx'; $link = mysql_connect("xxxxxxxxxxx","xxxxxxxxxx","xxxxxxxxxxx") or die("Couldn't make connection."); if ($_GET['start'] == "2") { /// porownywanie miesiaca while ($ii < 31) { // porownywanie czy jest odpowiednia liczba kwadracikow $ii++; ?> <div style='border-left-style: dotted; border-bottom-style: dotted; border-right-style: dotted; border-top-style: dotted; border-left-width: 1px; border-bottom-width: 1px; border-right-width: 1px; border-top-width: 1px; float:left' class='styl' id='klatka'><? echo $ii; ?><br /> <? if ($ii == $lu['dzien']) { } } } ?> </div>
Na moje oko jest wszystko dobrze ale okazuje sie ze tak nie jest ; d. Jesli sprobuje ominac ten warunek
if ($ii == $lu['dzien']) {
echo $lu['wydarzenie'];
}
i wpisze normalnie echo $lu['wydarzenie'] czy tam $lu['dzien'] to normalnie wszystko wyswietla sie w pierwszym kwadraciku, no ale rozchodzi sie o to by do kazdego dopisywalo sie poprawne wydarzenie.
Proszę o pomoc