1. Narysuj schemat blokowy i napisz program, który nadaje wartości elementom tablicy i drukuje ich wartości. 2. Narysuj schemat blokowy i napisz program, który odwraca kolejność wczytanych liczb i drukuje je. 3. Narysuj schemat blokowy i napisz program, który sumuje wszystkie elementy tablicy o zadanej długości. 4. Narysuj schemat blokowy i napisz program, który sumuje tylko elementy parzyste tablicy o zadanej długości. 5. Narysuj schemat blokowy i napisz program, który sumuje tylko elementy nieparzyste tablicy o zadanej długości. 6. Narysuj schemat blokowy i napisz program, który oblicza średnią arytmetyczną wszystkich liczb wpisanych do tablicy. 7. Narysuj schemat blokowy i napisz program, który oblicza średnią arytmetyczną liczb parzystych wpisanych do tablicy. 8. Narysuj schemat blokowy i napisz program, który oblicza średnią arytmetyczną liczb nieparzystych wpisanych do tablicy. 9. Narysuj schemat blokowy i napisz program, który oblicza iloczyn liczb parzystych wpisanych do tablicy. 10. Narysuj schemat blokowy i napisz program, który oblicza iloczyn liczb nieparzystych wpisanych do tablicy. 11. Narysuj schemat blokowy i napisz program, który znajduje liczbę elementów dodatnich wpisanych do tablicy. 14. Narysuj schemat blokowy i napisz program, który znajduje liczbę elementów ujemnych wpisanych do tablicy. 15. Narysuj schemat blokowy i napisz program, który oblicza sumę liczb dodatnich wpisanych do tablicy. 16. Narysuj schemat blokowy i napisz program, który oblicza sumę liczb ujemnych wpisanych do tablicy.
1 i 2 mam już zrobiony. Stanąłem na zadaniu nr. 3
Mój KOD WYGLĄDA TAK

Problem jest taki ze zamiast sumować wszystkie elementy tablicy on sumuje co drugi. Co widać na zdjęciu poniżej.

Zadania mam na środę więc proszę o pomoc i nie zamykanie tematu ponieważ będę tu zamieszczał też problemy z innymi programami które na pewno wystąpią.
Z Poważaniem. Krzysiek KCN