Mam aplikację w Zend Framework. Zgodnie z zaleceniami ustawiam katalog root www na katalog public, tak, że wchodząc na www.strona.pl/kontroler/akcja/... wszystko działa. Ale często zdarza się, że ustawianie roota www na public jest niemożliwe i strona musi być odpalana przez adres www.strona.pl/mojkatalog/kontroler/akcja/...
nie chcę zmieniać lokalizacji ani treści htaccessa z katalogu public, zależałoby mi na rozwiązaniu uniwersalnym, tak, aby po przegraniu na serwer klienta to on decydował, którym sposobem będzie wchodził na stronę. Przydałby mi się htaccess w katalogu /mojkatalog taki, aby przepisywal wszystkie żądania "jeden katalog dalej" tzn jeśli ktoś wpisze www.strona.pl/mojkatalog/kontroler/akcja to zeby został przekierowany na www.strona.pl/mojkatalog/public/kontroler/akcja , gdzie zostanie juz przetworzony przez htaccess katalogu public.
Do tej pory jedyne, co udało mi się osiągnąć to przekierowanie - tzn jesli wpiszę www.strona.pl/mojkatalog to przekieruje mnie na www.strona.pl/mojkatalog/public, gdzie wszystko wprawdzie działa, ale bardzo zależy mi na tym, aby "public" w ogóle nie było widoczne.
Wiem, że jest to banalne i zaraz ktoś mi pomoże smile.gif
prawda?