$ile_newsow_na_stronie = 3; $sql = "select * from wpisy WHERE kategoria=".$id." "; if (!$_GET['s']) { $s = 1; } else { $s = $_GET['s']; } $do = $s*$ile_newsow_na_stronie; $od = $do-$ile_newsow_na_stronie; if ($do>$records) { $do = $records; } $sql = "select * from wpisy WHERE kategoria=".$id." order by id desc limit $od, $do; "; for ($i=$od; $i < $do; $i++) { $id = $wiersz['id']; $tytul = $wiersz['tytul']; $tresc = $wiersz['tresc']; $adres = $wiersz['adres']; echo '<h2><b><a href=http://'.$adres.' >'.$tytul.'</b></h2></a><br><div class="story"> '.$tresc.'<br /><br></div>'; }; $sq = "select * from wpisy WHERE kategoria=".$id." "; { }
Oczywiście chcę pobrać listę artykułów z kategorii , którą ostatnio wybrałem. Problem jest w dwóch miejscach - gdy w bazie mam 5 rekordów a chcę wyświetlić tylko 3 to nie wyświetlają mi się na dole cyfry 1,2,3 itp. Gdy chcę wyświetlić 4 rekordy z 5 to wyświetla się normalnie:/. Drugi problem - gdy wybieram strone 2 by przejść zobaczyć rekord to wyskakuje mi błąd w liniach
Próbuję już od godzinki coś z tym zrobić ale niestety nie potrafię sobie poradzić. Proszę o jakąkolwiek pomoc albo wskazówki. Dziękuje i czekam na wasze opinie.