Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Strona do oceny
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
zbynio

Czesc!

Co mozecie powiedziec o mojej nowej stronie: http://www.garnitury-rybnik.pl/

To w zalozeniu strona wizytowkowa sklepu, wiec cudow sie nie wymysli. Mialo byc niedrogo i ciekawie wizualnie. Do tego w miare seo-przyjazne.

Cypherq
Na dobry początek mogę powiedzieć, że kod HTML jest świetnie sformatowany. Nie zamknąłeś znacznika <html> a style dołączasz po za sekcją HEAD.
zbynio

Eeetam czepiasz sie winksmiley.jpg

Stronke wlasnie odpalilem i dopiero zaczynam sprzatac kod. To ladowanie styli, o ktorym piszesz, sam nie wiem skad sie tam wzielo. Wczesniej laduje je normalnie. <html> faktycznie nie zamknalem.
Cypherq
Eeeee... czepiam się strony wrzuconej w dział Oceny? Po co wrzucasz nieprzygotowany site do tego działu?
DiH
Skoro już kompresujesz kod, co przyspiesza ładowanie strony w przybliżeniu o 0.1 sekundy, to dlaczego zostawiasz syf w kodzie, pozostawiając masę style="", których zawartość często się powtarza?

Wizualnie całkiem miła, naprawdę, ale kod... Po za tym od 1999 istnieje taki standard jak XHTML 1.0
lord_t
Cytat(DiH @ 18.02.2010, 02:12:11 ) *
Po za tym od 1999 istnieje taki standard jak XHTML 1.0

No i? Nie widzę większego sensu pchać się w xhtml, bo i tak prawdopodobnie html5 go przebije.
thomson89
Taka mała propozycja co do wyglądu. IMHO, lepiej by się to prezentowało gdyby zdjęcia były przyciemnione i "wyostrzały" się gdy się na nie najedzie. Efekt odwrotny to tego który jest teraz.
zbynio
Cytat(thomson89 @ 18.02.2010, 20:20:28 ) *
Taka mała propozycja co do wyglądu. IMHO, lepiej by się to prezentowało gdyby zdjęcia były przyciemnione i "wyostrzały" się gdy się na nie najedzie. Efekt odwrotny to tego który jest teraz.

Sprawdzałem taką wersję. Niestety okazuje się, że pierwsze wrażenie po wejściu na stronę jest strasznie hmm... mroczne. Z kilku opcji (rozmywanie itp) ta najbardziej mi się spodobała.

Cytat(DiH @ 18.02.2010, 02:12:11 ) *
Wizualnie całkiem miła, naprawdę, ale kod... Po za tym od 1999 istnieje taki standard jak XHTML 1.0

Kod kodem, styl stylem, standard standardem, a i tak liczy się tylko pozycja, ilośc wejśc i to, co strona zarobi.
livinghatret

Fajna stronka. Warto popracować nieco nad kodem, ale strona wizualna niezła.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.