ania
30.03.2004, 08:47:43
Czy ktoś wie jak zaimportować do MySql z tablicy magazynu w clarionie. Programy napisane przez CDN Kraków np FPP. Jest to bardzo czesto używany program w firmach
i hurtowniach. Prosze o pomoc
kossa
30.03.2004, 17:25:01
Mam m.in. FPP - aby dokonac importu do MySQL musisz miec jakas aplikacje, w php tego raczej nie zrobisz, choc nie dam sobie za to reki uciac. Ja swoje pliki z baza danych przegladam w aplikacji, ktora sobie napisalem w Delphi ale nie bawilem sie importem do innej bazy.
Clarion to stara baza, poszukaj jakis programow w necie.
Zycze powodzenia!
Kossa
Jest taki clarionowy program zamieniający dat na dbf ale to nie jest rozwiazanie. Próbowałam po eksporcie do txt ale to jest omijanie problemu. Czyżby MySql nie importował baz clariona?
scanner
7.04.2004, 06:21:47
MySQL nie ma obowiązku importować Clariona - niestety pozostaje znalezienie konwertera lub napisanie konwertera.
Nie znam Clariona inie wiem w jakim standardzie zapisuje on swoje bazy, ale może jest gdzieś na sieci specyfikacja plików?
A może da się podłączyć do tych baz poprzez ODBC ?
spenalzo
7.04.2004, 07:21:17
Proponuje jako rozwiązanie eksport do CSV... o ile ten program posiada take rozwiązanie.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.