Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: ocena księgi gości
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
Dominbik
witam !
zrobiłem sobie prostą księgę gości na mojej stronce i nie mam pewności w 100% że wszystko działa dobrze dlatego proszę o ocenę i stestowanie.

http://dominbik.cba.pl/

zakładka księga gości, możecie testować do wolii oczywiście i tak te wpisy pousuwam chodzi mi tylko o to czy dobrze to technicznie działa (np. aby nie można się było wpisać z błędnym adresem email czy jakoś obejśc anty bota, wiecej napisać w nicku czy po prostu jakoś to rozp,,,)

pozdrawiam i dzieki za pomoc (dopiero zaczynam)

PS jak chcecie to mogę zapodać kod tylko trochę dużo tego ;/
phpion
Dziurawe jak sito, 0 zabezpieczeń.
Mefiuu
Sprawdzałem bardziej pod kątem wyglądu, ale na poprawność też zwróciłem uwagę:
1. Adres IP o DATA Godzina // powinno być chyba ADRES IP o GODZINA, DATA winksmiley.jpg ---> wskazówka kosmetyczna winksmiley.jpg
2. Sprawdziłem formularz kontaktowy, choć o to nie prosiłeś, ale tam wystarczy wpisać samo "a" i wysyła, chyba w ogóle nie sprawdzasz tych danych winksmiley.jpg
3. Z tego co widzę ktoś już sprawdził, masz ją podatną na xss winksmiley.jpg popraw ;]
4. Coś Twój licznik działa nie za dobrze, patrz ile już masz odwiedzin ;p podatny na odświeżanie ;p

edit : Pion, jak oszukałeś skrypt że kilka razy dodałeś komentarz? Możesz to zdradzić ? winksmiley.jpg
phpion
Wystarczy usunąć ciasteczko "ksiega".
zegarek84
kto był tak złośliwy?? - jak co usuń ten post:
Kod
<legend>gfbgfbfgb (94.75.108.96  o 2010-02-23 13:32:19)</legend><script>location.reload();</script>

daj przynajmniej filtrację na znaczniki html'a
Dominbik
dzięki wam wszystkim za pomoc
Cytat
kto był tak złośliwy?? - jak co usuń ten post:
usunąłem

Cytat
daj przynajmniej filtrację na znaczniki html'a
gorzej że nie wiem jak, jest jakis tourtioal ?

Cytat
Adres IP o DATA Godzina // powinno być chyba ADRES IP o GODZINA, DATA winksmiley.jpg ---> wskazówka kosmetyczna
wiem, potem moze zmienie

Cytat
2. Sprawdziłem formularz kontaktowy, choć o to nie prosiłeś, ale tam wystarczy wpisać samo "a" i wysyła, chyba w ogóle nie sprawdzasz tych danych winksmiley.jpg
no wiem, ten formularz kontaktowy jeszcze nei skonczony

Cytat
Coś Twój licznik działa nie za dobrze, patrz ile już masz odwiedzin ;p podatny na odświeżanie ;p

wiem ;/
phpion
Cytat(Dominbik @ 23.02.2010, 14:46:10 ) *
gorzej że nie wiem jak, jest jakis tourtioal ?

htmlspecialchars i masz po kłopocie.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.