Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [design] personal portfolio
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
trucksweb
jako ze nie mam czasu a zeby ruszyc do przodu potrzebowalem portfolio, sklecilem cos takiego:
http://webstandards.pl/other/images/folio_wide.png

prosze o opinie,sugestie,uwagi,oceny smile.gif

teksty prosze omijac,wstawiane na szybko.

ps. w przyszlosci ma posluzyc jako strona firmowa
Kildyt
IMHO główną bolączką tego design'u jest brak wyrazistości. Pójście w lekki szary i jaskrawą zieleń to dobry krok, ale tutaj jest za dużo szarego, a za mało zielonego.
Popracuj nad intuicyjnością i przejrzystością. Teraz nie widać jasnych rozgraniczników pomiędzy kolejnymi sekcjami. Znalezienie poszukiwanej informacji nie powinno być dla potencjalnego klienta problemem, a tutaj trzeba samemu dochodzić co jest do czego itp.
Button "Zapytaj o cenę" jest moim zdaniem zbędny, a już na pewno na stronie głównej.
Nawigacja jest stanowczo za nisko.

Pomysł jest dobry. Dopracuj go jeszcze, może zacznij od nowa (nie powinno to być zbytnio absorbujące z racji prostoty).
Sądzę, że lepiej będzie gdy them wykonasz od razu w przeglądarce. Wtedy lepiej widać budowę. "Na żywo" można wczuć się w rolę usera.
kbsucha
Wg mnie bardzo fajnie wyszło. Górny pas z logiem mógłby być tak o 35px mniejszy. Nie zgodzę się z kolegą wyżej co do przycisków "zapytaj o cenę", klasyczny "Call to action button", widoczny i spełniający swoją role. Czekamy na wersje html.

pozdr
trucksweb
fakt, moze za szybko wczoraj skonczylem - tylko 30min przy tym siedzialem sleepysmiley03.gif

ponizej nowa,swiezsza wersja

-zauwazcie ze za jakies 2/3mc ma to byc strona firmowa i produktowa wiec projekt powinien byc max zgodny

http://webstandards.pl/other/images/folio_wide2.png

//
blur na przyciskach z oferta zniknie, nie mam teraz pliku psd z buttonem wiec musialem sobie radzic z png smile.gif

phpion
Jak dla mnie bomba, ale!

1. Wkurza to zniekształcenie na tych "buttonach" z napisem "oferta". Zapewne efekt zamierzony, ale mi bardziej pasowałoby tu zwykłe koło.
2. Nagłówki na dole ("Aktualności", "O mnie" itd.) jakby nie pasują kolorystycznie (za bardzo się rzucają w oczy). Może dać kolor tekstu pod nimi (ten szary)?

Ale generalnie super, mi się podoba.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.