Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: 3 rzeczy w jednym (kalendarz)
Forum PHP.pl > Forum > PHP
michaldaro
Mam zrobiony i napisany kalendarz

Wygląda to następująco: <Input>(w którym jest wyświetlana data) i <button> (po kliknięciu na niego otwiera się skrypt z kalendarzem na którym wybieram datę, a następnie ta data wyświetlana jest w input) Mam zrobione dwa takie kalendarze w którym w jednym wyświetlam date przyjazdu a w drugim wyświetlam sobie odjazdu (kogoś tam). Teraz chciałbym napisać coś takiego że mi program od daty odjazdu odejmuje datę przyjazdu i wyświetlana jest wartość w <span id="b"></span>. Czy by ktoś mógłby mi napisać jak to zrobić?

Jeśli nikt nie wie, jak to zrobić to może ktoś by mógł mi podpowiedzieć chociaż jak zrobić coś takiego żeby z tej daty input wyświetlała sie taka sama data w <span id="b"></span> Ja spróbowałem to tak rozwiązać :

<input id="date2" name="date3" value="date3" class="text" type="text" onChange="test(this)" /> (te onchange nie powoduje że po zmianie daty w inpucie nie wyświetla sie nazwa w span)
<script>

function test(date2){
document.getElementById('b').innerHTML = (~~date2.value);
}
</script>

ale mi to nie działa :([html][/html]
  1. [/php][php]

chodzi mi o takie mniej więcej wyświetlanie jak jest tej stronie

http://www.limba.com/pl/slowacja/noclegi/h...7fd2dacd38ec938

i tam jest Liczba nocy:

thek
Najprościej zapoznaj się zj Query. Ma on kalendarz od razu zbudowany jako gotowiec. Odjęcie dni to już pikuś bo to operacja na dacie, a JS ma to wbudowane. Wystarczy zajrzeć do manuala JS a sam znajdziesz operacje na czasie i datach smile.gif
michaldaro
Właśnie chodzi o to że ja mam napisany kalendarz ale nie wiem jak gdzie indziej bym mógł wyświetlić datę którą zaznaczam w okienku (okienku kalendarza) Mógłbyś się odezwać na gg to bym ci pokazał o co mi chodzi na moim serverze Napisałem do Ciebie wiadomość prywatną
thek
Tyle, że ja naprawdę nie rozumiem, co może być trudnego w użyciu obiektu date w JS? Bierzesz obie daty z pól gdzie one są. Sprawdzasz czy są obie ustawione i jeśli tak to używasz obiektu date i obliczasz różnicę.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.