Zawiera jeszcze trochę błędów, ale będę je poprawiał na bieżąco.
Bo jak tak dalej będę nad nim siedział to go nigdy nie opublikuję. Zwykle robiłem wszystko do perfekcji, przez co większość moich programów czy stron WWW nie została ukończona bo po prostu - kończył mi się zapał :/
Jest to serwis, na którym będziemy (ja i jeszcze jeden mój kumpel) dodawać artykuły, tutoriale i recenzje, a w późniejszym czasie dodatkowe treści. Na razie można tam znaleźć zaledwie kilka tutoriali mojego autorstwa (Wojtas to właśnie ja). Mogą zawierać jeszcze kilka błędów, jeśli takowe znajdziecie to dajcie znać a naniosę poprawki. Nie miałem zbytnio czasu na dokładniejsze ich napisanie, gdyż musiałem skonfigurować forum i poprawić kilka priorytetowych błędów. Dopiero teraz będę miał trochę więcej czasu.
Cechy serwisu:
- pełna obsługa UTF-8
- w nicku można mieć polskie znaki w tym również spacje, co pozwala na rejestrację w formacie Imię Nazwisko
- użytkownicy mają własny Panel Użytkownika - polecam samemu sprawdzić co tam się znajduje, choć nie ukrywam, że na razie niewiele.
- użytkownicy mogą dodawać publikacje (ale administratorzy muszą je zatwierdzić by były widoczne)
- publikacje mogą formatować przy użyciu dozwolonych znaczników HTML oraz BBCode (na razie tylko tagi syntax, identycznie jak na forum)
- do publikacji mogą dodawać obrazki - poprzez upload z "Moje obrazki" z Panelu Użytkownika
- gdy użytkownik edytuje publikację - widać stosowną informację
- użytkownik może sobie wybrać odpowiednią opcję, która ukryje jego publikację podczas edycji
- użytkownicy mogą dodawać komentarze
- wcześniej mogli również głosować, ale postanowiłem to na razie wyłączyć, ze względu na błąd CSS powodujący nieprawidłowe wyświetlanie "gwiazdek" w Chrome i Safari
- 3 osobne wyszukiwarki - do artykułów, recenzji oraz tutoriali.
- moduł statystyk (robiony w kilka minut

- możliwość przypomnienia hasła (tak na prawdę wygenerowania nowego)
- odpowiednie oznaczanie użytkowników za pomocą kolorów (admin - czerwony, zwykły użytkownik - czarny)
- przy komentarzach może się pojawić info o tym, czy użytkownik jest zalogowany oraz informacja o zablokowanym koncie (nie pamiętam czy te opcje pozostawiłem włączone)
Więcej grzechów nie pamiętam

W planach mam jeszcze:
- dodanie dodatkowych informacji do kont użytkowników, np. "moje zainteresowania"
- stworzenie profilów i możliwości ich podglądu
- system prywatnych wiadomości
- system newsów
- dział Download na potrzeby publikacji (do publikacji dodajesz plik i jest on widoczny również w dziale Download)
- wyszukiwarkę do działu Download
- zintegrować rejestrację na forum i na stronie - rejestrując się na forum rejestrujesz się również w serwisie i na odwrót
- rozbudować Panel Administracyjny (na razie zawiera niewiele możliwości), ale tego Wam oczywiście nie pokażę z wiadomych powodów

Jak wspomniałem na początku - napisanie całego serwisu (w tym design) zajęło mi miesiąc i jeden tydzień (+- 1 dzień).
Cały wygląd i kod wykonałem sam - wszystko od zera. Serwis korzysta z dobrodziejstwa PHP 5, MySQL 5, HTML 4.01 Strict, CSS, JavaScript, GeSHi 1.0.8, HTML Purifier 4.0, GD2. Po włączeniu opcji głosowania dojdzie również AJAX.
Jeśli spytacie "jaka wersja CSS?" - odpowiem: nie wiem

Specjalnie adres podaję na samym końcu postu, żeby Was zmusić do przeczytania

http://infoscena.pl/
Możecie się śmiało rejestrować.
Proszę serwisu nie traktować jako "w budowie" - bo jest już ukończony, ale w fazie BETA.
Jestem otwarty na wszelką krytykę i znalezione błędy będę poprawiał w miarę wolnego czasu.
Jestem szczególnie ciekaw, co powiecie o wyglądzie strony. Niektórym się podoba, innym nie. Na początku bardzo mi się podobał, teraz mam wrażenie, że jest trochę zbyt ciemny, ale jeśli mam zmienić jego wygląd to dopiero po poprawieniu kodu PHP i dodaniu reszty funkcji - czyli na samym końcu.
Przeczytajcie również tematy znajdujące się na forum, znajdziecie tam m.in informacje w jakim celu stworzyłem ten serwis, czym ma się wyróżniać forum, po co własciwie zostało stworzone forum.
I jeszcze jedno - jeśli oceniacie to nie piszcie ogólnikami, że coś jest do bani, tylko napiszcie co.
PS. Pamiętajcie, że to pierwszy serwis jaki popełniłem, a PHP i MySQL uczę się od roku z wielkimi przerwami: praca, studia, obowiązki w domu...