Piszę skrypt "banku" i całkiem nieźle mi idzie (PHP i MySQL Helion wydanie 4). Zmieniam troszeczkę kod Części samochodowych Janka i trafiłem na błąd.
Parse error: syntax error, unexpected T_VARIABLE, expecting ',' or ';' in /virtual/w/f/wfr.ugu.pl-bank/przelewprzetworz.php on line 21
Kod tego pliku:
<html> <head> <meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=windows-1250" /> </head> <b>Potwierdz przelew</b> <br><Br> <?php $kasa = $_POST['kasa']; $konto1 = $_POST['konto1']; $konto2 = $_POST['konto2']; $haslo = $_POST['haslo']; echo '</p>' $ciagwyjsciowy = $data."\t".$kasa." pieniędzy z konta\t".$konto1." na konto\t" .$konto2."\n"; // otwarcie pliku w celu dopisywania if (!$wp) { echo "<p><strong> Zamówienie Państwa nie może zostać przyjęte w tej chwili. Proszę spróbować później.</strong></p></body></html>"; exit; } ?>
I nie mogę znaleźć błędu. Pomożecie?
I jeszcze plik index.html:
<b>Przelew</b><br> <form action="przelewprzetworz.php" method="post"> <table border=1> <tr> <td>Z jakiego konta:</td><td><input type="text" name="konto1"></td></tr> <tr> <td>Na jakie konto:</td><td><input type="text" name="konto2"></td></tr> <tr> <td>Ilość pieniędzy:</td><td><input type="text" name="kasa"></td></tr> <tr> <td>Hasło do konta:</td><td><input type="password" name="haslo"></td></tr> </table> <input type="submit" value="Wyślij"> </form>